رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای:
سن اقتصادی در ایران باید كاهش یابد
هم پیما: رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای كشور اظهار داشت: سال های زیادی از عمر دانشجویان ما صرف كارهایی شده كه تاثیر چندانی در آینده شغلی آنان نداشته، بنابراین ما باید سال های تحصیل را كم نماییم و سن اقتصادی افراد را هم كاهش دهیم تا آنان زودتر بتوانند وارد بازاركار شوند.
به گزارش هم پیما به نقل از ایسنا، سلیمان پاك سرشت، امروز ۲۳ فروردین ماه در افتتاحیه همزمان مراكز توسعه شایستگی های حرفه ای دانشجویان (SCD) در دانشگاه های آزاد اسلامی مشهد و قوچان و صنعتی سجاد اظهار نمود: آمارها از جمعیت تحصیل كردگان كشور نشان داده است كه بیكاری در افرادی كه دارای مدارج تحصیلی هستند، نسبت به تحصیل نكردگان بیشتر است؛ یعنی هر چه تحصیلات عالیه افراد بیشتر باشد، شانس بیكاری آنان افزایش می یابد كه البته این مورد همیشه درست نیست.
وی تاكید عمده نگرانی ها در كشور از این است كه تحركی كه سال ها پیش در آموزش عالی بوجود آمده با نیازهای كشور همخوانی ندارد، ادامه داد: مبحث مهارتی سازی آموزش ها در وزارت علوم و آموزش و پرورش جدی شده است؛ كشورهایی كه در مسیر برنامه آموزشی خود با اختلالاتی روبرو هستند، مهارت سازی آموزش ها می تواند به رفع مشكلاتشان كمك نماید.
معاون وزیر تعاون، كار و رفاه خاطرنشان كرد: سال ها است كه سازمان آموزش فنی و حرفه ای كشور می خواهد كه با مراكز دانشگاهی ارتباط برقرار كند اما موفق نبوده، زیرا دانشگاه ها تصور می كردند آموزش های فنی و وحرفه ای در سطح افراد تحصیل نكرده است.
پاك سرشت افزود: به تازگی وزارت علوم و سازمان آموزش فنی و حرفه ای توافق كرده اند تا دانشجویان آموزش های استاندارد را در مراكز فنی و حرفه ای آموزش ببینند؛ این یعنی ما پذیرفته ایم كه دانشجویان نباید تازه بعد از فارغ التحصیلی به فكر كسب مهارت بیافتند.
وی اضافه كرد: سال های زیادی از عمر دانشجویان ما صرف كارهایی شده كه تاثیر چندانی در آینده شغلی آنان نداشته است ما باید سال های تحصیل دانشجویان را كم نماییم و سن اقتصادی افراد را هم كاهش دهیم تا آنان زودتر بتوانند وارد بازاركار شوند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای كشور با اشاره به اینكه زمانی كه از صلاحیت شغلی صحبت می نماییم، تنها منظورمان زبان مهارتی نیست، تصریح كرد: در آموزش های فنی و حرفه ای تنها به افراد كار كردن نمی آموزند، بلكه یاد می دهند كه چگونه نسبت به شغل خود تعهد، هویت و احساس تعلق خاطر داشته باشند و چنین آموزشی است كه می تواند رضایت شغلی در افراد تولید كند.
پاك سرشت با تاكید بر اینكه ما باید به سمت مهارتی سازی آموزش عالی حركت نماییم، البته كار اصلی باید در آموزش وپروش اتفاق بیافتد، اظهار داشت: ما درنظر داریم كه از آموزش عالی صرفا تئوریك به سمت آموزش عالی كه بخشی از آن برای محیط های مهارتی مهیا شده، حركت نماییم.
وی با اشاره به افتتاح مراكز توسعه شایستگی های حرفه ای دانشجویان (SCD)، بیان كرد: مراكز ارتقای شایستگی های حرفه ای دانشجویان یك راهبرد و نگاهی است كه در سازمان آموزش فنی و حرفه ای برای همكاری مشترك با دانشگاه ها شكل گرفته و در این مراكز بنا است كه دانشجویان در حین تحصیل با شایستگی های مورد نیاز برای برخورداری از صلاحیت های شغلی، فضای كار، نیازهای مهارتی و دانشی، بینشی و نیازهای رفتاری كه در كار است، آشنا و توانمند سازد تا در صورتی كه علاقه مهارت هایشان را ارتقا دهند كه به دنبال آن فرصت بیشتری در بازار كار برای اشتغال آنان تولید می گردد.
معاون وزیر تعاون، كار و رفاه ادامه داد: یكی از نگرانی های كه وجود دارد این است كه آموزش های دانشگاهی ما ارتباط و نسبت چندانی با فضای واقعی و نیاز بازاركار ندارند كه افتتاح این مركز به شكلی امكان آموزش های در رابطه با دنیای كار و رشته تحصیلی را برای دانشجویان فراهم می كند كه باعث كاهش نگرانی های ما از عدم انطباق آموزش های دانشگاهی با فضای واقعی بازاركار می گردد.
پاك سرشت افزود: امیدواریم با تاسیس مراكز توسعه شایستگی های حرفه ای دانشجویان در دانشگاه آزاد مشهد و قوچان و دانشگاه سجاد مشهد الگوی همگرا كردن آموزش های مهارتی با آموزش های رسمی چه در آموزش و پرورش و چه در آموزش عالی توسعه یابد و ما دانشجویانمان را در زمینه اشتغال پذیری تقویت نماییم.
وی خاطرنشان كرد: كاری كه انجام می گردد اینجا دانشجویان را اشتغال پذیرتر می كند ما نمی توانیم تضمینی تولید نماییم كه در این مركز برای افراد شغل تولید نماییم و مسائل و كاستی های كه از ناحیه عدم اشتغال پذیری دانشجویان گرفتار هستند آشنا می كنند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای كشور عنوان كرد: مراكز توسعه شایستگی های حرفه ای دانشجویان با عنایت به اینكه در كدام رشته های دانشگاهی تجهیز شوند، منابع متفاوتی دارند و طبیعتا باید ببنیم خود دانشگاه ها تمایل دارند در چه رشته و حوزه هایی توسعه یابند و سپس ما مجوز تاسیس آن را صادر می نماییم.
پاك سرشت تصریح كرد: ما نظارت بر آموزش ها، خروجی آموزش ها و گواهینامه های كه از این مركز صادر خواهد شد، را اعمال و تضمین می نماییم كه دانشجویان از صلاحیت لازم برخوردار می باشند. مدیریت و اجرای آموزش ها در دانشگاه اتفاق خواهد افتاد.
وی با اشاره به اینكه اگر زبان صلاحیت علمی و شغلی به هم نزدیك شود، آموزش های رسمی هم دچار تحول خواهند شد، یادآورشد: آموزش های مهارتی در استان خراسان رضوی از شتاب خوبی برخوردار می باشند. امیدواریم این هماهنگی میان دانشگاه ها، آموزش وپرورش و بنگاه های اقتصادی و بخش خصوصی بیشتر شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب