رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران:

چرا سفر عراق از کیش و استانبول گران تر است؟

چرا سفر عراق از کیش و استانبول گران تر است؟

به گزارش هم پیما رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران در اعتراض به گرانی سفر هوایی عراق، این سوال را بیان کرد که چرا سفر عراق از کیش و استانبول باید گران تر باشد، درحالی که مسیر هوایی آن کوتاه تر است؟


حرمت الله رفیعی در گفتگو با ایسنا درباره سفر عراق که این روزها بر سر قیمت آن زیاد بحث می شود، اظهار نمود: در نوروز سال جاری، هزینه سفر به ترکیه از سفر به برخی شهرهای ایران ارزان تر بود. بارها هم درباره آن صحبت شد، اما عجیب است که هزینه سفر هوایی عراق (نجف) از تمام این مسیرها؛ از کیش تا مشهد و اهواز و استانبول گران تر تمام می شود. در جلساتی هم که با رئیس سازمان حج و زیارت داشتم نسبت به قیمت بلیت پرواز تهران ـ نجف اعتراض کردم.
او افزود: برپایه آنچه در جلسات ایرلاین ها شنیده ایم، هزینه هر ساعت پرواز حدود ۲۰ دلار است، اصلا ما این عدد را ۳۰ دلار درنظر بگیریم، فاصله هوایی تهران ـ نجف هم کمتر از دو ساعت است، حدودا یک ساعت و نیم می شود که حالا ما با بخشایش این فاصله را سه ساعت درنظر بگیریم، در نتیجه هزینه یک سفر از تهران به نجف باید ۹۰ دلار تمام شود که حتی اگر با ارز ۳۰ هزار تومانی محاسبه شود، قیمت بلیت آن باید نهایت دو میلیون و ۷۰۰ هزار تومان شود، نه پنج میلیون و ۱۰ میلیون تومان!چرا هزینه سفر عراق باید از کیش و استانبول گران تر شود، درحالی که فاصله هوایی آن از ایران به نسبت کیش و استانبول کوتاه تر است!؟ به نظر می آید عواملی در کار است که اجازه نمی دهد این سفر ارزان شود.
رفیعی خاطرنشان کرد: اگر سفر هوایی به عراق را در مقایسه با کیش و استانبول گران تر می دانیم، دلیل بر این است که هزینه سفر به آن دو مقصد را مناسب ارزیابی کرده باشیم، ما حتی به نرخ بلیت پروازهای داخلی بخصوص در راه کیش، مشهد و اهواز معترضیم و آنها را هم گران می دانیم. در نوروز بلیت تهران ـ کیش به دو میلیون تومان رسید.
رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران افزود: بعضی از شرکتهای هواپیمایی در واکنش به اعتراض های ما درباره گرانی سفر هوایی بهانه می آورند که زیان ده و بدهکارند، سوال این است اگر صنعت هواپیمایی در ایران زیان ده شده است و ایرلاین ها بدهکارند، چرا در چند سال گذشته شرکتهای هواپیمایی جدیدی به وجود آمده است و تعدادی هم در نوبت دریافت مجوز هستند؟ کدام کشور به اندازه ایران شرکت هواپیمایی دارد؟ ترکیه با ۵۰ میلیون گردشگر به اندازه ما شرکت هواپیمایی دارد؟
رفیعی اظهار داشت: وضعت هتل ها هم شبیه ایرلاین ها است، فقط کافی است کیفیت، خدمات و قیمت آنها را با دنیا مقایسه کنید. با این وضع بر سر مردم منت می گذاریم که سفر باید ارزان شود و آنرا ارزان می نماییم و بعنوان چاره هم به مردم وام می دهیم که مقرر است سودش چهار درصد باشد، اما موقع پرداخت، بهره وامی که مقرر است سفر را برای مردم ارزان تمام کند، بالای ۲۰ درصد می شود.
به گزارش هم پیما به نقل از ایسنا، از زمان برقراری سفر عراق در آبان ماه ۱۴۰۰ که با انتشار ویروس متوقف شده بود، بارها نسبت به گرانی هزینه سفر هوایی به این کشور اعتراض شد. اخیرا نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت هم خواسته است برای کاهش هزینه سفر عتبات عالیات عراق تلاش همگانی شود. هزینه سفر هوایی عراق در حال حاضر از ۹ تا حدود سیزده و نیم میلیون تومان است.
سیدصادق حسینی ـ رئیس سازمان حج و زیارت ـ که قیمت بلیت هواپیما و هتل را اصلی ترین عامل گرانی سفر عراق می داند، می گوید: قیمت بالای پروازهای عتبات عالیات به نسبت پروازهای تفریحی به برخی کشورهای همسایه، نشان داده است دست هایی در کار است تا مسیر سفر به عتبات عالیات را تغییر دهد و در عوض، مردم به سفرهای سیاحتی کشورهای همسایه رهسپار شوند.
رئیس سازمان حج و زیارت در عین حال که فرودگاه نجف را یکی از گران ترین فرودگاه ها می داند، درباره دیگر عوامل این گرانی می گوید: در بسیاری سفرهای سیاحتی که در کشورهای دیگر انجام می شود، پروازها به صورت "چارتری" است و یا اینکه هتل ها از جانب بخش خصوصی اجاره می شود که باعث شکسته شدن و کاهش قیمت ها می شود، درحالی که در مسافرت عتبات عالیات عراق این شرایط را نداریم و پروازهای چارتر در اختیار ما نیست.
حسینی قبلا گفته بود در صورت چارتر پروازها و ورود بخش خصوصی به اجاره هتل ها هزینه این سفر بین ۲۰ تا ۲۵ درصد کاسته می شود و در صورت بازگشایی مرزهای زمینی، هزینه این سفر تا ۵۰ درصد کمتر خواهد شد.



1401/01/20
11:43:54
5.0 / 5
413
تگهای خبر: ارز , پرواز , چارتر , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
هم پیما
هم پیما