مهر خبر می دهد؛
تعیین بودجه وام ودیعه مسكن ۱۰ هزار میلیارد تومان
برمبنای آنچه ستاد ملی مقابله با کرونا به بانک مرکزی ابلاغ کرده، بانک ها تا سقف 10 هزار میلیارد تومان تسهیلات ودیعه مسکن به مستأجران پرداخت می کنند.
به گزارش هم پیما به نقل از مهر، ستاد ملی مقابله با کرونا در جلسه شنبه ۲۲ خرداد ماه، مصوبات سال قبل این ستاد درباب پشتیبانی از مستأجران را تمدید کرد که برمبنای آن، ۳ برنامه مهم تمدید خودکار قراردادهای اجاره مسکن، تعیین سقف اجاره بها برای قراردادهای تمدیدی امسال و نیز اعطای تسهیلات ودیعه مسکن به خانواده های مستأجر به دستگاه های ذی ربط ابلاغ گردید.
آنگونه که در مصوبه ستاد ملی کرونا آمده است، برای پرداخت وام ودیعه مسکن امسال مبلغ ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.
در مصوبه ۷۲ ام ستاد ملی مقابله با کرونا آمده:
۱. مهلت ثبت نام اشخاص واجد شرایط برای دریافت تسهیلات کمک ودیعه اجاره مسکن تا اختتام شهریور ماه ۱۴۰۰ تمدید می شود
۲. بانک ها و مؤسسات اعتباری موظفند حداکثر تا اختتام آذرماه سال جاری تسهیلات مذکور را پرداخت کنند
۳. سقف مبلغ این تسهیلات برای کلان شهر تهران ۷۰ میلیون، سایر کلان شهرها ۴۰ میلیون تومان و سایر شهرها ۲۵ میلیون تومان تعیین می شود
۴. شرایط و مقررات مترتب بر این تسهیلات در سال ۱۳۹۹، امسال نیز به قوت خود باقی است
۵. تا سقف مبلغ ۱۰ هزار میلیارد تومان از بسته تسهیلات کرونائی، در سال ۱۴۰۰ به پرداخت تسهیلات برای این مساله اختصاص داده می شود
وزیر راه و شهرسازی: میزان اجرای مصوبه سال قبل ستاد کرونا در پشتیبانی از مستأجران، ۸۵ درصد بود
وزیر راه و شهرسازی درباره مصوبه ستاد ملی کرونا در زمینه اجاره مسکن اظهار داشت: باتوجه به بررسی نتایج جابه جایی مستأجران در وضعیت تنگنای اقتصادی و همه گیری کرونا در جلسه ستاد ملی کرونا، میزان افزایش نرخ اجاره بها همچون مقادیر سال گذشته، بمنظور تمدید خودکار و بدون مراجعه به دفاتر املاک، مجدداً مورد تاکید و تصویب مجدد قرار گرفت. بر این اساس، میزان افزایش اجاره بها در شهر تهران، حداکثر ۲۵ درصد، دیگر کلان شهرها ۲۰ و سایر مناطق شهری کشور ۱۵ درصد تعیین شده است.
اسلامی: وام ودیعه مسکن به کسانی که پارینه گرفته اند، امسال داده نمی شود
اسلامی اضافه کرد: بررسی ها حاکی از تمدید بیش از ۸۵ درصد قراردادهای اجاره برمبنای مصوبات ستاد ملی کرونا در سال قبل است. البته در زمینه تسهیلات ودیعه مسکن نیز میزان وام دهی بانک ها برای سال ۱۴۰۰ اندکی افزایش پیدا کرد تا افزایش اجاره بها، به نحو موثرتری جبران شود. همین طور دریافت کد رهگیری، فقط برای تشکیل پرونده و دریافت تسهیلات ودیعه مسکن از بانک ها مورد نیاز است و وام تسهیلات مسکن به مستأجرانی که سال قبل از این وام بهره برده اند، تعلق نخواهد گرفت.
بر اساس آنچه عنوان شد، در جریان برگزاری هفتاد و دومین جلسه ستاد ملی کرونا، با پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن به مستأجران بمنظور پشتیبانی از خانوارها برای تمدید قرارداد اجاره املاک مسکونی موافقت شد.
رقم وام ودیعه مسکن + مبلغ اقساط ماهانه
بر اساس مصوبه ستاد کرونا، بانک ها و مؤسسات اعتباری موظفند، حداکثر تا اختتام آذرماه سال جاری تسهیلات مذکور را تا سقف مبلغ ۷۰ میلیون برای شهر تهران، سایر کلان شهرها ۴۰ میلیون تومان و سایر شهرهای کشور ۲۵ میلیون تومان به واجدین شرایط پرداخت کنند.
همچنین پیگیری های خبرنگار مهر حاکی می باشد، نرخ سود تسهیلات مذکور ۱۳ درصد و برمبنای بازپرداخت ۵ ساله برای مستأجران تهرانی، اقساط ماهیانه ۱.۶ میلیون تومانی و برای ۲ گروه هدف دیگر، با بازپرداخت ۳ ساله، به ترتیب اقساط ۱.۳ میلیون تومانی و ۸۴۲ هزار تومانی منظور شده است.
پارسال چند نفر وام ودیعه گرفتند؟ پیش بینی تعداد دریافت کنندگان در سال جاری
خاطرنشان می شود سال قبل بعد از ثبت نام ۹۲۰ هزار سرپرست خانوار، نهایتاً این تسهیلات به حدود ۲۰۰ هزار خانواده داده شد که مجموع ارقام پرداختی به نزدیک ۴ هزار میلیارد تومان رسید.
با توجه به افزایش رقم این تسهیلات امسال (۷۰، ۴۰ و ۲۵ میلیون تومان برای مستأجران تهرانی، کلانشهرها و سایر شهرها) نسبت به مبالغ تعیین شده برای سال قبل (۵۰، ۳۰و ۱۵ میلیون تومان)، همزمان با تعیین سقف ۱۰ هزار میلیارد تومانی این تسهیلات امسال از طرف ستاد کرونا و نیز حذف خانوارهایی که سال قبل این وام را دریافت کرده اند، احتمالاً تعداد دریافت کنندگان این وام، امسال نیز حول و حوش همان تعداد دریافت کنندگان این تسهیلات در سال قبل باشد.
پرداخت وام ودیعه به بانک ها ابلاغ شد
گفتنی است مصوبه مذکور به بانک مرکزی ابلاغ گردیده و این بانک نیز دستورالعمل اجرائی آنرا به بانکهای عامل ابلاغ کرده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب