یك مقام مسئول كارگری عنوان كرد

استقبال مردم از بازارهای محلی زیاد است

استقبال مردم از بازارهای محلی زیاد است

به گزارش هم پیما یك مقام مسئول كارگری ایده تولید بازارچه های محلی را برای ساماندهی كسب و كارها موثر دانست و از شورای اصناف خواست با همكاری شهرداری ها بازار غیر متشكل صنفی را تشكیل دهند و برای افراد مجوز كسب و كار صادر كنند.



هادی ابوی در گفت وگو با ایسنا، با تاكید بر فراهم كردن فرصتهای كسب و كار برای جویندگان كار اظهار نمود: در چند سال قبل به علت بیكاری و نبود فضای مساعد اشتغال و افزایش هزینه های زندگی بیشتر افراد و در رأس آنها كارگران برای امرار معاش و تامین هزینه های زندگی به شغل های دوم روی آوردند و گسترش پدیده مسافركشی همچون این مشاغل بوده است.

وی گرایش به دستفروشی را از دیگر راه های كسب درآمد افراد عنوان نمود و اظهار داشت: اگر در گذشته تنها یك یا دو دستفروش در پیاده روها به چشم می خوردند امروز در چهارراه ها، پارك ها، خیابان ها و متروهای شهر با خیل عظیم دستفروشانی مواجه هستیم كه از البسه و پوشاك گرفته تا لوازم التحریر و مواد غذایی و خوراكی را می فروشند و از این راه پول در می آورند.

این مقام مسئول كارگری ایده تولید بازارچه های محلی را برای ساماندهی چنین كسب و كارهایی موثر دانست و اظهار داشت: بازارمحله ها از قدیم رواج داشته و هنوز هم در خیلی از شهرها این شیوه كسب و كار وجود دارد و كسبه در قالب بازار محله ها مشغول فعالیت هستند. هم اكنون شاغلان چنین كسب وكارهایی از بیمه و حقوق و مزایای اجتماعی برخوردار نیستند و به صورت مستقل در گوشه و كنار شهر و خیابان برای خود كار می كنند در حالیكه اگر در یك جا متمركز و متشكل شوند خیلی از معضلات مربوط به آشفتگی بازار حتی در بخش اصناف قابل حل خواهد بود.

ابوی درباره مقاومت اصناف برای پیشگیری از تولید بازارهای محلی، اظهار داشت: این مقاومت ها طبیعی است چون احساس می كنند مانع كسب و كار صنوف هستند در صورتیكه فراهم كردن فضای اشتغال برای آحاد جامعه یك اجبار قانونی می باشد و با عنایت به تقاضای عموم جامعه و از سویی نیازهای معیشتی افراد وجود چنین بازارچه هایی هم به رونق بازار و كاهش بیكاری كمك می نماید و هم مردم از این بازارمحله ها استقبال می كنند.

وی خاطرنشان كرد: شورای اصناف می تواند با همكاری شهرداری ها این افراد را ساماندهی كند و مكانی را برای عرضه محصولاتشان اختصاص دهد تا آنها هم بخشی از اصناف شوند و بازار غیر متشكل صنفی را تشكیل بدهند و مجوز بگیرند.

به گفته دبیركل كانون عالی انجمن های صنفی كارگران هم اكنون بازار روزهای متعددی در سطح شهر وجود دارد كه مجوز فعالیت خویش را از شهرداری ها می گیرند و می توان برای افرادی كه بدون داشتن مجوز در پیاده روها و محلات مشغول كارند مكانی اختصاص داد تا آنها هم در یك جا جمع شوند و با داشتن مجوز كار كنند.

ابوی اضافه كرد: الان برخی استارت آپها و كارآفرینان به شكل اینترنتی مشغول كارند و فروش اینترنتی دارند، شورای اصناف چقدر روی این سایتهای فروش نظارت دارد در حالیكه جزوی از اشتغال كشور به شمار می روند؟ بنابراین معتقدم باید ضمن ساماندهی و نظارت بر این گونه مشاغل به سمت تسهیل شرایط كسب و كار برویم و از سنگ اندازی در مقابل كارآفرینان و شاغلان مشاغل غیر رسمی جلوگیری نماییم.

وی در انتها اظهار داشت: وزارت كار و وزارت صنعت، معدن و تجارت، شهرداری و شورای اصناف باید با همكاری یكدیگر زمینه تولید بازارمحله ها در سطح شهر را فراهم نمایند.این كار با عنایت به استقبال بالای مردم نه تنها باعث كسادی كار سایر فروشندگان نمی گردد بلكه یك بازار رقابتی برای عرضه و خرید محصولات بوجود می آورد.

به گزارش هم پیما به نقل از ایسنا، بر مبنای آیین نامه اجرایی ماده (۱۶) قانون بهبود مستمر محیط كسب و كار شهرداریها موظفند به منظور فراهم آوردن امكان دسترسی تولیدكنندگان كوچك و متوسط ایرانی و هم فروشندگان كم سرمایه به بازار مصرف برای عرضه كالاهای تولید داخل، با استفاده از زمین های متعلق به خود یا وزارت راه و شهرسازی، مكان های مناسبی را در شهرها آماده بهره برداری كنند و بر اساس قیمت تمام شده به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه به اشخاص فوق الذكر اجاره دهند.پیشتر روسای اتاق ایران و اتاق تعاون مركزی اجرای كامل قانون بهبود فضای كسب و كار را خواهان شده بودند.




1397/09/10
22:31:23
5.0 / 5
2044
تگهای خبر: اشتغال , بازار , تولید , جت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
هم پیما
هم پیما