مروری بر مهمترین خبرهای اقتصادی امروز
بازار سكه كمی آرام گرفت
هم پیما: بازار سكه كه در هفته اخیر نوسانات شدیدی داشته و حتی در بعضی روزها شاهد افزایش قیمت ساعتی آن بودیم در دو روز گذشته كمی آرام گرفت. قیمت سكه در روز چهارشنبه و پنجشنبه روندی كاهشی داشته است.
به گزارش هم پیما به نقل از ایسنا، بررسی بازار از آن حكایت می كند كه قیمت هر سكه تمام بهار آزادی طرح جدید در روز چهارشنبه نسبت به روز سه شنبه ۷۰ هزار تومان و در روز پنجشنبه نسبت به روز چهارشنبه حدود ۱۱۰ هزار تومان كاهش داشته است.
ابراهیم محمدولی - رییس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر - درمورد وضعیت امروز بازار طلا اظهار داشت: امروز بازار سكه نسبت به روزهای گذشته آرامشی نسبی را تجربه نمود.
براین اساس سكه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار امروز با قیمتی معادل چهار میلیون و ۵۴۰ هزار تومان معامله شد كه نسبت به روز گذشته كه سكه چهار میلیون و ۶۵۰ هزار تومان قیمت داشت ۱۱۰ هزار تومان كاهش قیمت داشته است.
قیمت خانه های مهر پردیس سه برابر شد
این روزها قیمت واحدهای مسكن مهر پردیس سه تا چهار برابر افزایش یافته و متقاضیان از این بابت نفع برده اند.حدود دو سال قبل مدیرعامل وقت شركت عمران شهرهای جدید از ارزش افزوده ای كه بزودی در واحدهای مسكن مهر پردیس اتفاق می افتد سخن گفت. آن موقع با عنایت به كند بودن روند تكمیل خدمات زیربنایی و روبنایی مسكن مهر، بعضی افراد این پیش بینی را جدی نگرفتند تا این كه با افتتاح ۲۵ هزار واحد، نصب انشعابات و افزایش یكباره نرخ ارز، قیمت واحدها به سه برابر رسید.
بررسی های میدانی از فازهای مختلف پردیس نشان داده است این روزها قیمت واحدهای مسكن مهر در فازهای مختلف حدود سه برابر رشد كرده است. به صورت مثال در فاز ۱۱ واریزی متقاضیان ۲۹ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان بوده كه اگر ۴۰ میلیون تومان تسهیلات بانكی ۲۰ ساله را به این رقم اضافه نماییم پرداخت نهایی ۶۹ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان بوده است. واحدها هم اكنون بین ۱۷۰ تا ۲۲۰ میلیون تومان خرید و فروش می گردد كه نشان داده است خانوارها ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان سود كرده اند.
پیام رسان های داخلی چقدر ظرفیت دارند؟
یكی از موضوعات داغ بین مردم از ابتدای سال تابحال پیام رسان های داخلی هستند. در این راستا بعضی از كارشناسان همچنان معتقدند ظرفیت های فنی پیام رسان های داخلی در حدی نیست كه بتواند پاسخگوی نیاز تمامی كاربران باشد. برای مثال یكی از مواردی كه باید به آن توجه كرد، فضای ابری است كه به تلگرام متعلق می باشد. اینكه در كنار متن های تلگرامی، تصاویر و ویدیوهایی هستند كه هر زمان كه كاربر بخواهد می تواند آن ها را از تلگرام دانلود كند، حاكی از فضای ابری عظیمی است كه در اختیار این پیام رسان قرار دارد.
این مبحث زمانی كه از ورودی های مختلف، از نسخه ی موبایلی تا نسخه تحت وب وارد تلگرام می شوید، خویش را نشان می دهد، اینكه تلگرام از فضای ابری برخوردار می باشد كه قابلیت ذخیره سازی و ماندگاری دائمی پیام هایتان را به شما می دهد. در حالیكه اختصاص چنین فضایی به پیام رسان های داخلی هزینه ی بسیار بالایی را می طلبد كه البته این مورد هم مستلزم حضور كسب وكارها در این پیام رسان ها و مهاجرت است، اما تا اختصاص این فضا و استوریج زمان زیادی مانده و شاید فعلا از حوصله ی كاربران خارج است.
مدیران پیام رسان های داخلی در حالی امكان دارد به ادامه فعالیت تلگرام و یا نسخه های داخلی این پیام رسان معترض باشند كه تابحال نتیجه ی مثبتی از محدود كردن رقابت برای پیشرفت و بهبود یك محصول بومی حاصل نشده است. اما در عین حال، باید توجه داشت اگر تلگرام با هدف رفع انحصار و تشویق كاربران به استفاده از پیام رسان های بومی فیلتر شده، نمی توان مدت زیادی به رفتار دوگانه با نسخه های فارسی آن هم ادامه داد و اگرنه، فیلتر تلگرام هم معنای خویش را از دست می دهد و ادامه ی این روند شاید تنها به سود فیلترشكن ها باشد
مسئولان سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان روزه سكوت گرفته اند
یكی دیگر از اخبار مهم امروز سكوت مسئولان مسئولان سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان در شرایط فعلی بازار است. حال و هوای فعلی بازار كه پر از تخلفات و معضلات در فروش، قیمت، تامین و نظایر آن است، از نوسانات اقتصادی اخیر نشأت می گیرد و مسلما در چنین شرایطی ناظران و دستگاه های حمایتی و نظارتی باید نظارت شان را بیشتر كرده و جلوی سودجویی ها را بگیرند.
اما بعد از بروز نوسانات ارزی و ابلاغ دو بسته جدید ارزی، با وجود تاكیدات مكرر رییس جمهوری و دیگر دولتمردان در خصوص لزوم نظارت بیشتر و مستمر دستگاه های نظارتی مانند سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان و تعزیرات حكومتی، متاسفانه هیچ خبری از آنها نیست.
جلوگیری از سوزاندن روزانه حدود ۲۲ میلیون متر مكعب گاز
یكی از موضوعات مهم در وزارت نفت كه در سال های قبل كم تر به آن توجه شده بود جمع آوری گازهای همراه می باشد كه وزارت نفت در دولت یازدهم و دوازدهم تلاش كرد به آن جامه عمل بپوشاند. جدیدترین قدم وزارت نفت در این حوزه امضای دو قرارداد بهسازی و نوسازی تاسیسات جمعآوری گازهای مشعل استان خوزستان، بین شركت ملی مناطق نفتخیز جنوب با هلدینگ خلیج فارس و پتروشیمی مارون، هر یك بهطور مجزا بوده است.
این قراردادها موسوم به قراردادهای بهسازی و نوسازی تاسیسات جمعآوری گازهای مشعل مناطق نفتخیز جنوب مشتمل بر ۳۲ طرح است كه در مجموع با اعتبار ۱، ۲ میلیارد دلار با هدف جلوگیری از سوزاندن روزانه حدود ۲۲ میلیون متر مكعب گاز (معادل ۷۶۰ میلیون فوت مكعب) در منطقه شرق رودخانه كارون امضا و مقرر شده است ظرف ۲ سالونیم آینده به اجرا درآید.
هشدار به سرمایه گذاران بورسی
استارتاپ هایی كه بدون ایده و صرفا با هدف برند فروشی مدعی یونیكورن شدن بودند، اخیرا مبادرت به تعدیل نیرو كرده از تك شاخ های میلیارد دلاری خود پیاده شدند. یكی از این استارتاپ ها پس از بروز مشكلات مالی گسترده به فرابورس ایران درخواست پذیرش داده بود تا شاید بتواند با استفاده از منابع مردم عادی جذب سرمایه كند.چندی پیش چند استارتاپ همچون یك استارتاپ در حوزه تجارت الكترونیك اعلام نمود كه درخواست پذیرش خویش را به بورس و فرابورس ایران داده است.
اما درباره سرمایه گذاری در استارتاپ ها و ارزش گذاری آن ها ابهامات زیادی وجود داشت به صورتی كه رئیس سازمان بورس اعلام نمود كه ارزش گذاری استارتاپ ها مورد قبول نیست و درباره سرمایه گذاری خارجی در استارتاپ ها هم اخبار جدیدی منتشر گردید كه حاكی از این بود كه آن ها باوجود ادعایشان سرمایه گذار خارجی جذب نكرده اند.
صدای فریاد بی آبی دریاچه ارومیه به كجا رسید؟
سرویس اقتصادی ایسنا در خبری دیگر به وضعیت دریاچه ارومیه پرداخته است. صدای فریاد بی آبی دریاچه ارومیه مدت ها است كه بلند شده اما متاسفانه علی رغم اقدامات كم و بیش مسئولان هنوز دردی دوا نشده و هر روز خبرهای بد بیشتری از وضعیت این دریاچه مخابره می گردد.
قسمت بد ماجرا این است كه اخیرا عیسی كلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست كشور اعلام كرد كه «در سال ۱۳۷۷ دكتر جواهری - آب شناس - به من اظهار داشت كه با ادامه سدسازی در اطراف دریاچه ارومیه، این دریاچه تا سال ۱۳۹۵ خشك می گردد اما آن زمان برخی گفتند كه با این همه آب چطور حرف از خشك شدن می زنید.»
طی ۲۶ ساعت ۴۸ هزار از ۵۰ هزار خودروی سایپا پیش خرید شد
گروه خودروسازی سایپا از ساعت ۱۰ بامداد چهارشنبه طرح پیش فروش اینترنتی ۵۰ هزار دستگاه خودرو شامل محصولات خانواده پراید، تیبا، ساینا و وانت پراید و نیسان را آغاز كرد و طبق آماری كه عرضه كرده است تا ساعت ۱۲ امروز بیش از ۴۸ هزار دستگاه از خودروهای عرضه شده ثبت نام شده است.
براساس اعلام این شركت از ساعت ۱۰ بامداد روز گذشته تا ساعت ۹ بامداد امروز تعداد ۷۵ میلیون و ۱۸۷ هزار و ۱۶۳ بازدید از سایت فروش این شركت ثبت شده است.
همچنین در این بازه زمانی تعداد یك میلیون و ۸۸۱ هزار و ۲۸۵ نفر هم وارد صفحه اصلی سایت فروش شده اند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب