افزایش تسهیلات سرمایه گذاران بخش خصوصی در حوزه حمل و نقل

افزایش تسهیلات سرمایه گذاران بخش خصوصی در حوزه حمل و نقل

به گزارش هم پیما، معاون برنامه ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی ضمن اشاره به جدیت مبحث نگهداری راه ها اظهار داشت: در لایحه بودجه سال آینده و احکام جدید افزایش تسهیلات برای سرمایه گذاران بخش خصوصی در حوزه حمل و نقل در نظر گرفته شده است.


به گزارش هم پیما به نقل از ایسنا، امیرمحمود غفاری در مورد وضعیت راه ها اظهار داشت: آنچه که در وزارت راه و شهرسازی بیشتر از توسعه راه ها اهمیت دارد بحث حفظ و نگه داری راه های موجود است. ۲۲۱هزار کیلومتر راه داریم که بر مبنای استانداردهای داخلی، هزینه نگهداری آنها بالغ بر ۱۵۰ همت است درحالیکه کل بودجه ابلاغی فصل حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی در پیوست بودجه برای توسعه و نگهداری راه ها به صورت کلی ۲۲ همت است.
وی با بیان اینکه وضعیت نگهداری راه ها موضوعی جدی است که باید به آن بپردازیم اظهار امیدواری کرد: خوشبختانه سال قبل با مصوبه ای که از شورای اقتصاد در مورد اصلاح نرخ بارنامه ها گرفته شد، بخش اندکی از این نیاز جبران شد اما این مسئله هنوز به قوت خود باقیست. سال جاری در لایحه بودجه ۱۴۰۲ و لایحه برنامه هفتم یکسری احکام پیشبینی شده است که کسری منابع جبران شود که البته تخصیص بودجه ها چندان قابل توجه نیست و کمتر از ۲۰ درصد بوده است.
معاون برنامه ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه در بحث توسعه راه ها به عددهای کلان تری نیاز است، خاطرنشان کرد: برای توسعه راه ها در حوزه آزادراه ها، بزرگراه ها و راه های اصلی و راه های روستایی به تأمین منابع نیاز است؛ این در شرایطی است که بودجه عمومی وزارت راه در حوزه حمل و نقل کفاف ساخت یک آزادراه را هم نمی دهد.
غفاری همینطور به استفاده از منابع بخش غیردولتی و جذب سرمایه اشاره نمود و اظهار داشت: جذب سرمایه ملزوماتی دارد که مهم ترین آن احترام به قول و قرار با بخش غیردولتی را می طلبد. خوشبختانه با پیشبینی هایی که در لایحه بودجه سال آینده، قانون برنامه و حتی در احکام دائمی انجام شده است برای سرمایه گذارها تسهیلاتی در نظر گرفته شده است برای مثال افزایش ۱۰ درصدی نرخ سود آنها در بلند مدت از محل درآمدهای راه تأمین خواهد شد.
معاون برنامه ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: بایستی بسته های تجاری که ترکیبی از بحث راه و تأسیسات حاشیه راه تعریف شود. در قسمت ریلی هم به این علت که قیمت سوخت گازوئیل حدودا ۲درصد قیمت واقعی است، عواید چندانی به لحاظ اقتصادی ندارد اما بخش ریلی به لحاظ بحث های لجستیکی، کریدوری و ترانزیتی قابل صرف نظر نیست اما اگر شبکه تکمیل شود به سوددهی خواهد رسید.
غفاری تکمیل کرد: پیشنهاد بعدی که در قانون بودجه سال جاری و لایحه احکام دائمی عنوان شد استفاده از چشمه های بار است به این صورت که در وهله اول معادنی که بیشتر از یک میلیون تن محصول دارند باید ملزم شوند ظرف یکسال برنامه خویش را به شبکه ریلی اعلام کنند چونکه با قیمت کنونی گازوییل انگیزه ای برای آمدن چشمه های بار وجود ندارد. همینطور کسانی که از شبکه های جاده ای و ریلی استفاده می نمایند و ذی نفع هستند موظف به پرداخت شوند که این ها راهبردهایی است که در این حوزه پیشنهاد داده شده است.
به گزارش وزارت راه و شهرسازی، او همینطور به استفاده از منابع بخش غیردولتی در خصوص پیشنهاد مهرداد بذرپاش وزیر جدید راه و شهرسازی صحه گذاشت و اضافه کرد: روی این بحث هم تاکید وجود دارد.




منبع:

1401/10/02
13:18:13
5.0 / 5
412
تگهای خبر: استاندارد , توسعه , ساخت , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
هم پیما
هم پیما