رئیس انجمن شركت های هواپیمایی عنوان كرد

افزایش ۴۶ برابری هزینه نشست و برخاست هواپیما

افزایش ۴۶ برابری هزینه نشست و برخاست هواپیما

رییس هیئت مدیره انجمن شرکت های هواپیمایی اعلام نمود که هزینه نشست و برخاست در شهری مانند اهواز یا مشهد از سال 1390 تا امروز 46 برابر شده و این مسئله یکی از دلیلهای افزایش هزینه های پرواز است که بصورت دلاری برای ایرلاین ها محاسبه کرده و ریالی آنرا دریافت می کنند.


به گزارش هم پیما به نقل از ایسنا، سیدعبدالرضا موسوی در برنامه زنده تلویزیونی امروز درباره مسائل مطرح شده در حوزه تعیین نرخ ارزی برای عرضه بلیت هواپیما به اتباع خارجی اظهار داشت: اگر دنبال حل موضوع هستیم و می خواهیم به نفع مردم تمام شود باید از کسی دعوت نماییم تا بتواند به عنوان صاحب نظر صحبت کند اما سازمان میراث فرهنگی در این عرصه هیچ نقشی ندارد.
وی ادامه داد: نرخ گذاری ارزی برای فروش بلیت هواپیما به اتباع خارجی مختص چند شرکت هواپیمایی نیست و این مسئله توسط همه شرکت های هواپیمایی اجرا خواهد شد که الگوهای زیادی در دنیا دارد.
وی با اشاره به برخی انتقادات مطرح شده در خصوص این که نرخ گذاری ارزی بلیت هواپیما برای اتباع خارجی به صنعت گردشگری لطمه می زند، اظهار داشت: در دنیا به شرکت های خارجی و مسافران خارجی یارانه می دهند تا صنعت گردشگری توسعه پیدا کند. به عنوان مثال شما هنگامی که به ترکیه می روید حدود ۵۰۰۰ دلار تخفیف به شما می دهند اما متأسفانه در ایران تنها صحبت های زیادی دراین زمینه مطرح شده و عملی نمی گردد.
رییس هیئت مدیره انجمن شرکت های هواپیمایی افزود: به نظر من دولت می تواند نرخ سوخت را آزاد کند تا ما هم نرخ بلیت هواپیما را آزاد نماییم و باید یارانه سوخت حذف شود چونکه اساسا این یارانه تأثیر چندانی در نرخ بلیت هواپیما ندارد. بخش عمده هزینه های یک پرواز به هزینه های ارزی برمی گردد که باید به دستگاه های متولی مختلف همچون سازمان هواپیمایی، شرکت فرودگاه ها و دیگر دستگاهها که نمی خواهم از آنها نام ببرم، اختصاص دارد.
بگفته موسوی بیش از ۶۰ درصد هزینه های پرواز ارزی است و مسئله ای که دائما در خصوص تخفیفات فرودگاهی مطرح می شود درست نیست چونکه به عنوان مثال نرخ بلیت و یک نشست و برخواست در شهری مانند مشهد، اهواز یا... از سال ۱۳۹۰ تا امروز ۴۶ برابر بالا رفته چونکه این هزینه از شرکت های هواپیمایی ایرانی بصورت دلاری (معادل ریالی) دریافت می شود و در صورتیکه نرخ بلیت هواپیما محدود و مشخص است هر روز هزینه پروازها و نرخ این خدمات متغیر است.
وی اعلام نمود: به نظر من دولت باید همه یارانه ها را حذف کند چونکه در این شرایط وضعیت بهتری برای ما بوجود می آید اما هم اکنون بیش از ۱۱ درصد نرخ بلیت هواپیما به سازمان ها و دستگاه های متولی پرداخت می شود.
احتمال اجرای آزادسازی قیمت بلیت هواپیما در آینده
آرمان بیات - کارشناس صنعت هوانوردی - نیز در این برنامه اظهار نمود: سهم شرکت فرودگاه کمتر از سه تا چهار درصد است که باتوجه به نوع هواپیما و شرکت های هواپیمایی با هم متفاوت هستند اما باید به این مساله هم دقت کنیم که حجم بازار گردشگری خارجی با ارزی شدن نرخ بلیت هواپیما برای اتباع خارجی کوچکتر خواهد شد.
وی ادامه داد: برمبنای بند ب ماده ۱۶۱ برنامه پنجم توسعه شناورسازی یا همان آزادسازی نرخ بلیت هواپیما مورد تاکید قرار گرفته است و مقرر شده تا بصورت تدریجی تخفیفات تکلیفی در زمینه صنعت هوانوردی حذف شود و امروز شاهد حذف این تخفیفات برای اتباع خارجی هستیم و ممکنست در آینده نزدیک همانطور که در برنامه پنجم توسعه آمده است همه این تخفیفات برای مسافران ایرانی هم حذف شود.
در ادامه این برنامه سیدمصطفی فاطمی - مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی - نیز اظهار داشت: با اهمیت ترین مزیت ما در زمینه گردشگری ارزان بودن سفر به ایران است. از طرف دیگر در حوزه نرخ گذاری صنوف خیلی از تورهای گردشگری برنامه های خودرا پیش فروش کرده اند و اکنون تا اختتام ۲۰۲۲ تورهای خودرا فروختند و فروش تورهای خود در سال ۲۰۲۳ را نیز شروع کردند. بدین سبب نمی توانیم هم اکنون نرخ را تغییر دهیم چونکه سود همین آژانس ها و تورها آنقدر نیست که بخواهیم مابه التفاوت قیمت بلیت هواپیما را از سود آن کم نماییم.
وی ادامه داد: خیلی از هتلداران نیز درخواست افزایش نرخ را داشتند و حتی می خواستند بهای آنرا از توریستهای خارجی بصورت دلاری دریافت نمایند که بنا بر این با آن مخالفت کردیم.
فاطمی در پاسخ به سوالی در خصوص این که آیا شما از اتخاذ و اجرای چنین تصمیمی درباره نرخ گذاری بلیت هواپیما برای اتباع خارجی غافل بودید، اظهار داشت: ما اطلاعی دراین زمینه نداشتیم و همیشه جلسات ستاد خدمات سفر با حضور دستگاه های متولی همچون سازمان هواپیمایی کشوری برگزار می گردد و دو هفته گذشته نیز این جلسه انجام شد اما هیچ موضوعی دراین زمینه از طرف مسئولان سازمان هواپیمایی مطرح نشد.
وی تاکید کرد: صنعت گردشگری صنعت مادر است که صنعت هوانوردی نیز از آن بهره مند می شود و باید دقت کنیم که افزایش نرخ بلیت هواپیما صنعت گردشگری را با مشکل مواجه می کند و در ادامه گریبان صنعت هواپیمایی را نیز خواهد گرفت. به عبارت دیگر می توان اظهار داشت که اجرای این تصمیم می تواند بخش عمده ای از صنعت گردشگری را متوقف نماید.



1401/04/06
12:23:15
5.0 / 5
334
تگهای خبر: ارز , بازار , پرواز , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
هم پیما
هم پیما