در گفت وگو با هم پیما مطرح شد

نارضایتی ۶۰ درصد مشمولان دریافت وام كرونایی

نارضایتی ۶۰ درصد مشمولان دریافت وام كرونایی

به گزارش هم پیما سخنگو و نایب رییس دوم رئیسه اتاق اصناف ایران اظهار داشت كه نتایج نظرسنجی اتاق اصناف نشان داده است ۶۰ درصد مشمولان دریافت وام كرونایی از این تسهیلات ناراضی اند.


مجتبی صفایی در گفت و گو ایسنا، اظهار نمود: تسهیلات کرونایی متناسب با خسارات وارده نیست. در موارد زیادی سامانه دریافت تسهیلات قطع است یا دریافت آن در پیچ و خم های اداری می افتد. از سوی دیگر پرداخت ۱۵ میلیون تومان با سود ۱۲ درصد به ازای هر کارگر که از یک ماه بعد هم بازپرداخت آن آغاز می شود دردی از تالاری با ۱۰ پرسنل درمان نمی نماید.
وی با اشاره به اینکه در کنار اعمال فشار برای اجرای مصوبات نسبت به اصناف، باید مطالبات آنها پوشش داده شود، خاطرنشان کرد: تسهیل دیگری که گفته می شود برای اصناف در نظر گرفته شده، به تعویق انداختن دو یا سه ماهه اظهارنامه مالیاتی بود که آن هم برای رعایت پروتکل های بهداشتی بود و دردی از صنوف درمان نکرد.
نایب رییس دوم رئیسه اتاق اصناف ایران ضمن اشاره به اینکه هتل داران و تالار داران در آستانه ورشکستگی هستند، اظهار نمود: برای پوشش حمایتی صنوف صدمه دیده و جذب همکاری مداوم آنها باید تسهیلات بدون بهره یا کم بهره در نظر گرفته شود. همینطور پیشنهاد دیگر اتاق اصناف به دولت این بود که سهم ۲۷ درصدی کارفرما در حق بیمه را در این زمان دولت پرداخت کند که می تواند در این حوزه از منابع پرداخت شده از صندوق توسعه ملی هم استفاده نماید.
وی با تکیه بر اینکه هم اکنون حفظ اشتغال موجود از ایجاد اشتغال جدید برای کشور مهمتر است، خاطرنشان کرد: اما در این حوزه اجماع و انگیزه ای بین دستگاههای متولی دیده نمی گردد که با عنایت به تعطیل شدن مشاغل گروه ۲ در شهرستان ها و ۳ و ۴ در مراکز استان های قرمز سبب می شود در آینده شاهد رسیدن دامنه خسارات به سایر صنوف باشیم.
وی ضمن اشاره به تعطیلی تالارها از اسفندماه سال گذشته، اظهار نمود: این بیماری صدمات سنگین مالی به تالارها که دارای حجم عظیمی از سرمایه گذاری هستند وارد کرده و منجر به اخراج کارکنان این واحدها شده است اما با عنایت به استمرار این بیماری و مشخص نبودن چاره کنترل آن، اگر فقط به فکر تعطیلی صنوف باشیم و برای اجرای آن از قوه قهریه استفاده نماییم و در عین حال به مطالبات آنها توجه نداشته باشیم، مصوبات پایدار نخواهد بود.
آسیب جدی خیاطان از تعطیلی مدارس
سخنگوی اتاق اصناف ایران در ادامه با تکیه بر اینکه برای مقابله با این بیماری همه دستگاه ها باید پای کار بیایند، اظهار داشت: تراکنش های مالی نشان داده است که مراجعات مردمی در شرایط کنونی به صنوف کم است و اولویت مردم تهیه مواد غذایی است؛ ازاین رو در این سطح بالای سرایت بیماری هم اکنون اگر تمام صنوف تعطیل شود هم مردم به بانک ها، ادارات و سیستم حمل و نقل عمومی رجوع می کنند؛ بنابراین تمرکز بر بازار احتمالاً منجر به فروکش کردن بیماری نمی گردد و باید همه دستگاه ها در یک ایام مشخص تعطیل شوند. حتی فعایت شیفتی ادارات هم سبب چرخش بیماری می شود و به نظر می آید باید یک چاره اندیشی درست صورت گیرد و همه دستگاه ها دست به دست هم بدهند تا در زمان ورود به فصل سرما وضعیت شیوع بیماری در کشور تعدیل شود.
همینطور به قول صفایی امسال صنف خیاطان هم به علت تعطیلی مدارس صدمه جدی دیدند و از گردونه فعالیت خارج شدند که تعداد زیاد از آنها زنان سرپرست خانوار بودند.
به گزارش هم پیما به نقل از ایسنا، به دنبال شیوع کرونا فعالیت صنوف پرخطر همچون تالارهای پذیرایی، آرایشگاه های زنانه، کافه، قهوه خانه ها و چایخانه ها و غیره تعطیل اعلام گردید که این محدودیت برای بعضی از آنها همچون تالارهای پذیرایی تابحال ادامه داشته است.
در این میان ۱۴ گروه شغلی مشمول دریافت تسهیلات حمایتی به مشاغل صدمه دیده از کرونا شناخته شدند که این تسهیلات به واحدها و کارگاه هایی اختصاص می یابد که نیروهای کار در آنها شاغل و بیمه باشند. در واقع مبنای پرداخت، شاغل بودن نیروی کار و تعدیل نشدن فرد و داشتن بیمه پردازی تا پیش از انتشار کرونا است و میزان پرداخت تسهیلات هم به این شکل است که برای واحدهای کسب و کاری که فعال بوده و تعطیل نشده اند، مبلغ ۱۲ میلیون تومان وام به ازای هر شاغل دارای پرونده بیمه تأمین اجتماعی (۷۰ درصد هزینه دستمزد و ۳۰ درصد امور عملیاتی) و برای واحدهایی که به اجبار تعطیل شده اند، مبلغ ۱۶ میلیون تومان وام به ازای هر شاغل دارای پرونده تأمین اجتماعی (۵۰ درصد هزینه دستمزد و ۵۰ درصد سایر امور عملیاتی) پرداخت می شود.




منبع:

1399/08/18
20:21:16
5.0 / 5
1675
تگهای خبر: اشتغال , بازار , بانك , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
هم پیما
هم پیما