۱5۰ هزار مددجوی كمیته امداد فاقد مسكن هستند
هم پیما: مدیركل دفتر تامین مسكن و امور مهندسی ساختمانی كمیته امداد امام خمینی(ره) از وجود 773 هزار مددجوی نیازمند مسكن آگاهی داد و اظهار داشت: 150 هزار نفر از این تعداد فاقد مسكن هستند.
به گزارش هم پیما به نقل از ایسنا، احمدرضا دالوند در نشست خبری امروز خود با اعلان اینکه پس از غذا، مسکن اولویت اول هر خانواده است و تامین سرپناه امن می تواند خانواده ها را ایمن کند، اضافه کرد: فعالیت دفتر تامین مسکن از سال ۶۸ بطور رسمی شروع شد و در بحث راه اندازی و خرید ساختمان های شهری و روستایی و تعمیرات مسکن کلی و جزئی خدمات ارائه کرده است.
ایشان سپس راه اندازی فضاهای جانبی مثل سرویس بهداشتی و حمام، حصار کشی و... را از دیگر کارهای این حوزه عنوان نمود و اظهار داشت: امروز بر طبق سامانه حمایت و سلامت، ۷۷۳ هزار خانواده نیازمند مسکن داریم ه۱۵۰ هزار نفر از آنها در اولویت و فاقد مسکن هستند.
مدیرکل دفتر تامین مسکن و امور مهندسی ساختمانی کمیته امداد با اعلان اینکه رویکردهای عمده این دفتر توجه به مناطق محروم و مرزی، تامین خدمات مسکن با اولویت ایتام و۳ نفر به بالا و رعایت عدالت اجتماعی در بهره مندی از خدمات مسکن می باشد، اظهارکرد: کوشش برای جلب مشارکت های مردمی و ترویج اقدام جهادی برای تامین مسکن نیازمندان از دیگر اهداف کمیته امداد در دفتر تامین است.
دالوند ایجاد مشوق برای مهاجرت معکوس مددجویان را از دیگر اهداف کمیته امداد دانست و توضیح داد: در بعضی شهرها و روستاها به سبب نبود درآمد کافی به کلانشهرها مهاجرت می کنند که معضلاتی در شهرها ایجاد می شوند. در همین راستا چنانچه مددجویان بخواهند به محل زندگی پیشین خود برگردند آمادگی داریم مسکن و شغل مناسب و راه اندازی فضای اشتغال را فراهم نماییم. چنانچه دستگاه ها همکاری کنند این کار را توسعه می دهیم.
ایشان سپس به تهیه نقشه های اجرایی بوسیله دفتر فنی با رعایت استاندارها در دفتر مسکن اشاره نمود و اظهار داشت: در تمام بلایا کوچک ترین موردی از لطمه دیدگی مساکن احداثی ما گزارش نشده است؛ چونکه در بحث رعایت استندارها خیلی جدی هستیم.
مدیرکل دفتر تامین مسکن و امور ساختمانی کمیته امداد افزود: با پیگیری های صورت کرفته از حوزه معاونت حقوقی و امور مجلس کلیه انشعاباب آب و برق گاز مددجویان در کل کشور برای یکبار رایگان است.
دالوند با اعلان اینکه از شروع فعالیت رسمی این حوزه ۴۶۹ هزار واحد راه اندازی و در مناطق شهری و روستایی ۱ میلیون ۴۵۶ هزار واحد تعمیر و بازسازی شده است، اضافه کرد: تدوین و ابلاغ دستور العمل جامع مسکن، بهره گیری از طرفیت های نقدی و مجتمع های اقتصادی، راه اندازی سامانه مسکن برای مدیریت یکپارچه، استفاده از تسهیلات صندوق امداد ولایت از دیگر اقدامات این بخش بوده است.
بگفته وی، بودجه مورد نیاز برای تامین مسکن مددجویان از شامل سه بخش همچون منابع دولتی، منابع اختصاصی کمیته امداد و مشارکت های مردمی است.
مدیرکل دفتر تامین مسکن و امور ساختمانی کمیته امداد در ادامه به قسمتی از تفاهم نامه های کمیته امداد با دستگاه ها ونهادهای مختلف اشاره نمود و اظهار داشت: تفاهم نامه با سازمان برنامه وبودجه در کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی برای ساخت ۱۶ هزار واحد مسکونی که از سال ۹۸ شروع شده و ۸ هزار واحد تکمیل و تحویل داده شده است. تفاهم نامه دیگری را باردیگر با سازمان برنامه و بودجه برای راه اندازی هزار واحد مسکن برای ایتام امضا کردیم.
دالوند در ادامه توضیح داد: در سال ۹۹ نیز تفاهم نامه هایی با استانداری ها امضا خواهیم کرد که اگر به نتیجه برسد مشکل ۳۴ هزار نفر در بخش مسکن حل می شود. اعتباری که برای این بخش پیش بینی شده ۱۳ هزار میلیارد ریال است. تفاهم نامه دیگری را نیز با صندوق توسعه ملی و بنیاد مسکن برای هزار واحد مسکن ایتام و تفاهم نامه ای هم سپاه برای ساخت ۶۵۰۰ واحد مسکونی به امضا رسانده ایم.
وی با اعلان اینکه در سیل ابتدای سال ۹۸، ۲۵ هزار واحد گرفتار مشکل شدند، اظهار داشت: ۱۵ هزار واحد نیازمند بازسازی وتعمیرات و ۱۰ هزار واحد هم احداثی بودند که پیشرفت کار ما ۹۰ درصد بوده است و ۱۰ درصد باقی مانده هم به سبب شیوع ویروس کرونا فعالیت ما مختل شد اما تلاش می نماییم تا اختتام تیر این فعالیت را به نتیجه برسانیم.
مدیرکل دفتر تامین مسکن و امور ساختمانی کمیته امداد با اعلان اینکه بیشتر از ۱۰ هزار واحد در مناطق محروم و مرزی گازرسانی شده است، اظهار نمود: در راه اندازی مسکن روستای در سال ۹۸ ۲۵ هزار واحد مسکونی ساختیم. بدین سان در مجموع ۴۲ هزار واحد در سال قبل راه اندازی شده است. همین طور در بخش تعمیرات نیز ۹۱ هزار فعالیت تعمیراتی داشتیم و در مجموع ۲۳۵ درصد برنامه های ما در سال قبل محقق شده است.
وی با اشاره به اینکه در سال ۹۸ سهم اعتبارات دولتی ۳۱ درصد بوده است، اظهار نمود: همین طور منابع مرکزی از محل مجتمع اقتصادی ۲۱ درصد سهم بودجه و صدقات وکمک های مردمی ۸ درصد را پوشش داده است. تسهیلات صندوق هم ۴۰ درصد بودجه فعالیت ها را پوشش داده است.
دالوند با اشاره به اینکه با توجه به این که منابع دولتی در سال ۹۹ ممکنست با چالش روبه رو شوند می خواهیم به سمت جلب بیشتر مشارکت های مردمی برویم، اظهار داشت: منابع سال ۹۹ در بخش دولتی ۶ درصد و منابع اختصاصی امداد ۲۳ درصد و در بخش مشارکت مردمی ۳۰ درصد و از محل تسهیلات صندوق امداد ولایت ۴۱ درصد پیش بینی شده است.
منبع: هم پیما
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب