بازی از پیش باخته نوسان گیران در بازار مسكن
هم پیما: همزمان با برداشتن قیمت از آگهی های فروش ملك، گروهی از فروشنده ها تحت تاثیر توهم افزایش تماسهای بی هدف و همین طور برای آنكه دست بالا را داشته باشند مرتباً قیمت ها را به روز رسانی می كنند؛ اقدامی كه می تواند ركود بازار مسكن را عمیق تر كند.
به گزارش هم پیما به نقل از ایسنا، بازی نوسان گیران در بازار مسکن که رئیس اتحادیه املاک آنرا «قماربازی» دانسته بعد از حذف قیمت آگهی های فروش ملک مبتلا به اختلال شده است. در این شرایط گروهی از مالکان برای آنکه دست بالا را داشته باشند مرتباً مبادرت به افزایش قیمت پیشنهادی می کنند. با این وجود واسطه های ملکی می گویند که خرید و فروش ها فقط در واحدهای به قیمت انجام می شود.
گزارش های میدانی از دفاتر مشاور املاک نشان میدهد با وجود آنکه پس از عید قیمت های قطعی ۱۱ درصد افزایش داشته، رشد نرخ های پیشنهادی ۳۰ تا ۴۰ درصد بوده است. واسطه ها می گویند که بعضی مالکان، نرخ واحدهایی که بعضاً شش ماه موفق به فروش آن نشده اند را هر هفته بالا می برند؛ اقدامی که اساسا عمق رکود را در بازار مسکن عمیق تر می کند.
بررسی علت اصرار فروشنده ها در به روزرسانی مرتب قیمت ها نشان می دهد، افزایش تماسهای بی هدف یا به قصد اطلاع از آخرین نرخ ها موجب ایجاد تصور کاذب از رونق در ذهن مالکان شده است.
واقعیت آن است که بعد از حذف قیمت آگهی ها، با وجود آنکه معاملات مقداری گرفتار افت شده، متقاضیان واقعی و غیر واقعی برای اطلاع از قیمت ها مجبور به انجام تماس تلفنی هستند. همین موضوع سبب شده تا مالکان تصور کنند بازار به رونق رسیده و بر این اساس مرتباً نرخ را بالا می برند. این رفتار در مناطقی که از نظر تعداد معاملات در رتبه های بالا قرار ندارند نمود بیشتری دارد.
طبق برآوردهای ایسنا از آخرین وضعیت بازار مسکن شهر تهران در خرداد ماه حاکی از آنست قیمت های پیشنهادی مسکن در منطقه ۷ بیش از ۳۹ درصد، منطقه ۸ به میزان ۳۰ درصد، منطقه ۲۲ بیش از ۲۴ درصد و منطقه ۱ به میزان ۱۸ درصد افزایش داشته است. با این وجود نرخ های قطعی رشد بیش از ۹ درصد را نشان نمی دهد.
هیچ یک از مناطق مذکور جزو محدوده های پرمعامله در شهر تهران محسوب نمی شوند. منطقه ۸ رتبه ششم از نظر تعداد معاملات در اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، منطقه ۷ رتبه هفتم و منطقه ۱ رتبه هشتم را دارا هستند. منطقه ۲۲ نیز بین ۱۰ منطقه پرمعامله شهر تهران قرار ندارد و تنها ۱.۲ درصد معاملات را در میان مناطق ۲۲ گانه شهر تهران به خود اختصاص می دهد.
رقابت منفی مالکان در سایت های اینترنتی
با این وجود - رئیس اتحادیه مشاوران املاک - عامل اصلی التهابات بازار مسکن را درج قیمت به شکل بی حساب و کتاب در سایت های اینترنتی می داند. مصطفی قلی خسروی ضمن تشکر از پلیس فتا برای برداشتن قیمت از آگهی های ملکی به ایسنا اظهار داشت: با توجه به این که هر فردی در هر نقطه از کشور می تواند یک آگهی ثبت کند، رقابت منفی در بازار مسکن به وجود آمده است. بطور مثال یک نفر خانه خودرا متری ۱۵ میلیون تومان آگهی می کند، همسایه او که تا پیش از آن با قیمت متری ۱۳ میلیون تومان قصد فروش داشت نرخ جدید را ۱۷ میلیون تومان ثبت می کند. نفر دیگری در کوچه پایینی ولو این که قصد فروش خانه خودرا هم نداشته باشد یک آگهی به مبلغ ۱۸ میلیون تومان در هر متر مربع به ثبت می رساند. این وضعیت هرج و مرج ادامه می یابد و قیمت ها بطور اسمی افزایش می یابد.
معاون وزیر: فعلا درج قیمت ممنوع!
چند روز قبل نیز معاون وزیر راه و شهرسازی در گفت وگویی اظهار نمود: تا رفع التهاب بازار مسکن، اجازه درج قیمت در آگهی های اینترنتی را نمی دهیم.
محمود محمودزاده اظهار داشت: مجموعه و گروه ذی نفع در سایت های اینترنتی نسبت به درج قیمت های غیرواقعی اقدام نموده اند و تا زمانی که بازار مسکن به آرامش نرسد اجازه درج قیمت ها را نخواهیم داد.
وی درباره نقش سایت های اینترنتی اجاره و فروش املاک در التهاب بازار مسکن اشاره کرد: عده ای به دنبال التهاب در بازار مسکن و جریان سازی هستند که تمام این قیمت ها هم کاذب است و اساسا با این قیمت ها معاملاتی هم صورت نمی گیرد. بدین جهت حذف قیمت از سایت های اینترنتی در معاملات مسکن چه در بخش اجاره و چه فروش تصمیم نظام است تا بتوان این بازار کاذب را مدیریت کرد.
به گزارش هم پیما به نقل از ایسنا، میانگین قیمت مسکن شهر تهران در اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ به ۱۶ میلیون و ۹۷۰ هزار تومان در هر متر مربع رسید که نسبت به ماه قبل ۱۱ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۳.۹ درصد رشد نشان داد. تعداد معاملات نیز ۱۱ هزار و ۳۱۰ فقره بود که نسبت به فروردین امسال ۸۰۹ درصد افزایش و نسبت به اردیبهشت پارینه ۶.۷ درصد کم شد.
منبع: هم پیما
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب