مادامی که مجلس مجازاتی تعیین نکند، استفاده از فیلترشکن غیرقانونی نیست

مادامی که مجلس مجازاتی تعیین نکند، استفاده از فیلترشکن غیرقانونی نیست

به گزارش هم پیما، هر فعلی که برای آن مجازاتی در نظر گرفته نشده باشد جرم نیست، جرم چیزی است که قانون برای آن مجازات گذاشته باشد، ازاین رو این سیاست  نمی تواند در مورد افراد عادی عمل کند وصرفا یک مطلبی است که اعلام شده است.



شورای عالی فضای مجازی اصولا سیاستگذاری می کند ومدعی است باید پیام رسان داخلی ایجاد نماییم و باید از پیام رسان داخلی حمایت شود، این یک سیاست است ولی چگونه باید حمایت شود ؟ بنظرمن ممنوعیت فیلتر شکن به عنوان سیاست چیز جدیدی نیست. یعنی وقتی حاکمیت جلوی یک چیزی را با یک ابزاری می گیرد قاعدتا شکستن آن ممنوع می باشد ولی مساله اینست که آیا این ممنوعیت جرم انگاری شده است یا نه؟اگر جرم انگاری شده باشد و قانون برای آن گذاشته باشند و ضمانت اجرا داشته باشد میتوان با شهروندانی که آنرا رعایت نمی کنند برخورد کرد. مثلاً بیایند و بگویند سیگار ممنوع می باشد، تا مادامی که این ممنوعیت در حد جمله باقی بماند می شود سیاست و نمی شود کسی را به جرم استفاده از سیگار مجازات کردچون صرفاً یک سیاست اعلام شده است. ولی وقتی می گویند طبق مصوبه مجلس استفاده از سیگار یک سال زندان دارد این مجازات قابلیت اجرایی پیدا می کند. ضمن این که این را صرفاً مجلس می تواند بگوید چون مطابق قانون اساسی تعیین مجازات با مجلس است.

جرم انگاری استفاده از فیلترشکن، غیرقانونی است

مجلس است که می تواند جرم انگاری را مصوب کند و مادامی که مجازاتی برای اینکار تعیین نشده طبق صریح ماده ۲ قانون مجازات اسلامی هر فعلی که برای آن مجازاتی در نظر گرفته نشده باشد جرم نیست، جرم چیزی است که قانون برای آن مجازات گذاشته باشد، ازاین رو این سیاست نمی تواند در مورد افراد عادی عمل کند وصرفا یک مطلبی است که اعلام شده است. مثل این که نظام دوست دارد برجام امضا شود و این صرفاً سیاست است و وقتی اجرا می شود که یک سندی امضا شده باشد.

استفاده ۷۰ درصد جامعه از فیلتر شکن

در ارتباط باگردش مالی خرید و فروش فیلتر شکن ها من فرضیه دخیل بودن دولتی ها در این مورد را رد می کنم ولی نکته اینست که کلا و اساسا یکی از علل ناکارآمدی فیلترینگ همین است، یعنی فیلترینگ به عنوان ابزار اصلی اعمال حکمرانی به نحوی که با حدود ۷۰ درصد افراد جامعه بازی موش و گربه داشته باشیم و دولت فیلتر کند و از آن سو مردم فیلتر شکن بخرند یک راه دور زدن فنی است. راهش هم سخت نیست و این یکی از علت های ناکارآمدی فیلترینگ است. چون امکان راحتی برای دور خوردن دارد و در این صورت وارد بازی موش و گربه ای می شویم که پایانی بر آن نیست. مرتبا دولت فیلتر می کند و چون نزدیک ۷۰ درصد جامعه مشتری فیلتر شکن هستند این روند ادامه خواهد یافت. به نظر می رسد اگر دولت این ۴، ۵ پلتفرم اصلی را از فیلتر در بیاورد ۵ تا ۱۰ درصد جامعه از فیلتر شکن استفاده نمایند. ولی وقتی به اذعان کمیسیون صنایع مجلس که در مرداد ماه سال جاری منتشر گردید ۶۴ درصد جامعه از فیلتر شکن استفاده می نمایند نمی شود با این درصد از جامعه بازی موش و گربه داشته باشیم. وقتی حدود ۷۰ درصد جامعه به محصولی نیاز دارد عرضه آن همواره صورت خواهد گرفت.

فیلترشکن، مورد نیاز عموم مردم

بهتر است به جای این که به توهم توطئه و این که حتما کسانی از جاکمیت و دولت هستند که فیلتر شکن را عرضه می کنند بپردازیم میزان تقاضا ی جامعه را در نظر داشته باشیم، فیلتر شکن کالایی است که با عنایت به فیلترینگ گسترده، عموم جامعه به آن نیاز دارند و مثل خیلی چیز های دیگر همیشه چرخه عرضه و تقاضا یش کار می کند و نمی توان جلوی آنرا گرفت، همانطور که جلوی بقیه چیزهایی که عموم جامعه استفاده می نماید را نمی توان گرفت. البته من به عنوان کارشناس فنی شواهدی پیدا نکردم که به صورت سازمان یافته قسمتهایی در خود حاکمیت یا دولت فیلترشکن تولید یا عرضه می کنند.

*کارشناس حوزه ارتباطات و فن آوری

۲۱۲


1402/12/09
14:52:05
5.0 / 5
213
تگهای خبر: ابزار , تولید , فروش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
هم پیما
هم پیما