كاربردی شدن نانو چسب های بومی در سازه های بیمارستانی، راهكاری برای محافظت سازه در مقابل آتش

كاربردی شدن نانو چسب های بومی در سازه های بیمارستانی، راهكاری برای محافظت سازه در مقابل آتش

هم پیما: یكی از شركت های فناور موفق به تولید نانو چسبی شده است كه علاوه بر كاهش وزن سازه و بی نیازی سازه ها به پیچ و رول پلاك در نمای ساختمان، قابل اجرا بر روی هر زیرساخت مستحكمی از قبیل فریم فلزی، بتن و پلاستر ماسه و سیمان است؛ از این رو از این محصول در سازه های بیمارستانی و مصلای امام خمینی (ره) استفاده شده است.


به گزارش هم پیما به نقل از ایسنا، یكی از شركت های تعاونی تولیدكننده رنگ و رزین با ارزیابی و بررسی مواد اولیه، تكنولوژی و خدمات جدید، محصولات و فرایندهای تولید را بهبود بخشید و توانست برای تولید كالاها و محصولات خود، روش هایی با كمترین اثرات مخرب بر طبیعت نمایش كند.
محصولات این شركت در ۳ حوزه رنگ های حفاظتی (Protective Paints)، رنگ های ساختمانی (Decorative Paints) و محصولات مهندسی (Engineering Products) است.
رنگ های حفاظتی این شركت در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و پالایشگاه ها، تأسیسات سدها و انتقال آب، نیروگاه ها و خطوط انتقال، اسكله ها، تأسیسات دریایی، فولاد و دیگر صنایع كاربرد دارد.
این رنگ، یك سیستم پوششی از مجموعه چند لایه رنگ تشكیل شده است كه از سطح محافظت می كند، این پوشش از خاصیت هایی چون چسبندگی به سطح زیرین و لایه های رنگ به یكدیگر برخوردار می باشد و می تواند تجهیزات صنعتی را در مقابل عوامل مخرب محیطی حفظ كند.
رنگ های ساختمانی تولیدشده با رعایت استانداردهای بهداشتی و زیست محیطی در اختیار مصرف كنندگان قرار می گیرد. رنگ های اكریلیك پایه آب تولید شده در این شركت، منجر به حفظ سلامت فردی و سهولت استفاده برای تمامی كاربران شده است.
حذف "فرمالین" بعنوان یك ماده سمی مضر از فرمولاسیون تولید رنگ ها، حذف خشك كن های حاوی سرب از رنگ با عنایت به آلایندگی بالا و تأثیرات منفی آن بر سلامت مصرف كنندگان و استفاده از گاز مایع بی بو در رنگ های اسپری از دیگر مزایای رنگ های ساختمانی تولیدشده به حساب می آید.
رنگ های ضدحریق از نوع حجیم شونده پایه آب و پایه حلال، پوشش های كف اپوكسی، چسب های مخصوص اتصال دهنده سنگ به بتن و بتن به بتن (مگا استون)، عایق های رطوبتی سفید سرد مثل پوشش عایق بام، پوشش های نانو مانند نانوسیل، اسپری كندسوز كننده و چسب شتاب دهنده همچون محصولات مهندسی تولید شده توسط این محققان است.
چسب مگا استون این شركت دو جزئی بوده و با قدرت اتصال و چسبندگی بسیار بالا برای اجرای نمای خشك و كاشت "بولت" و همین طور چسباندن انواع مختلف سنگ های ساختمانی چون پورسلن، گرانیت، تراورتن و سنگ مصنوعی بر روی زیر ساخت های مختلف استفاده می شود.
استفاده از این چسب به سبب وزن مخصوص پایین و مقدار مصرف كم آن نسبت به ملات های سیمانی موجب سبك شدن وزن سازه می شود. این چسب در مقابل مواد شیمیایی كاملاً مقاوم است، ضمن آنكه بر روی هر زیر ساخت مستحكمی از قبیل فریم فلزی، بتن و پلاستر ماسه و سیمان قابل اجرا می باشد.
این چسب نانو ساختار كه دارای تاییدیه از مركز تحقیقات راه، مسكن و شهرسازی است، اخیراً در سازه های مختلفی نظیر مسجد جمكران، مرقد مطهر حضرت امام خمینی (ره)، پروژه ستاره آرمان توس مشهد و مصلای تهران مورد استفاده قرار گرفت.
این محصول همین طور در پروژه های مختلفی نظیر مسجد بقیةالله، مجتمع تجاری البرز، دانشگاه علوم پزشكی بقیةالله، صحن داخلی و خیمه حرم امام خمینی (ره)، بیمارستان محب كوثر و چندین ساختمان در تهران مورد استفاده قرار گرفته است.
سرعت چسبیدن این چسب نسبت به مواد رایج در صنعت ساختمان سه برابر بیشتر بوده و میزان مصرف آن باز كمتر است. از این رو این محصول جذابیت زیادی در صنعت ساختمان دارد. همین طور ضریب ایمنی این چسب نسبت به ملات ماسه و سیمان بیشتر است.
عدم نیاز به پیچ و رول پلاك در نمای ساختمان و سبك سازی و مقاوم تر شدن سازه از دیگر خاصیت های این چسب نانویی به حساب می آید.
اندود ضدحریق سیمانی، محصول نانویی دیگر این شركت است كه اخیراً موفق به دریافت گواهی نانومقیاس از ستاد توسعه فناوری نانو شده است. این محصول برای افزایش مقاومت سازه ها در مقابل حریق به كار می رود.
قطعات فولادی مورد استفاده در سازه های ساختمانی در دمای تقریبی ۵۳۰ درجه سانتی گراد به نقطه نرمی رسیده و تغییر شكل می دهند. از طرف دیگر بتن استاندارد در دماهای بالای ۵۰۰ درجه سانتی گراد گرفتار گسیختگی و افت شدید خواص مكانیكی و حتی تركیدگی و فروپاشی می شود. عملكرد اصلی پوشش های ضدحریق، احداث تأخیر در رسیدن دمای سازه به دمای بحرانی است، به نحوی كه بتوان پیش از فروپاشی ساختمان عملیات اطفا را به اختتام رسانده و نفرات محبوس را از درون سازه نجات داد.
اندود ضد حریق سیمانی برای این منظور تولید شده است و از آنجایی كه استفاده از آن در ساختمان نیازمند دریافت تأییدیه از طرف سازمان آتش نشانی است، از این رو تست های لازم جهت استفاده از این محصول در داخل كشور، انجام و نتایج آن به مركز تحقیقات راه، مسكن و شهرسازی ارسال شده است.
مقاومت حرارتی بالا، وزن مخصوص پایین، چسبندگی مناسب، ممانعت از گسترش آتش، مقاومت در مقابل شوك حرارتی، مقاومت در مقابل سایش و خوردگی، قابلیت اجرا در سازه های فلزی و بتنی و فقدان احداث دود و گازهای سمی همچون مزایای این محصول به حساب می آید.



1397/11/24
16:58:36
5.0 / 5
1674
تگهای خبر: ارز , استاندارد , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
هم پیما
هم پیما