یك مقام مسئول اعلام كرد:

كاهش تعداد خانوارهای روستایی، ۲۰درصد خانه های روستایی مقاوم نیست

كاهش تعداد خانوارهای روستایی، ۲۰درصد خانه های روستایی مقاوم نیست

هم پیما: یك مقام مسئول اعلام نمود: تعداد خانوارهای روستایی در ایران در حال كاهش است و با عنایت به این كاهش، نیاز به مسكن در شهرها، موضوعی طبیعی است.



به گزارش هم پیما به نقل از وزارت راه و شهرسازی، حمیدرضا سهرابی اظهار داشت: بنا بر اصل ۳۱ قانون اساسی، دولت موظف به تامین مسكن برای همه مردم است و كارگران و روستاییان در اولویت هستند. در این میان، با عنایت به اینكه در كشوری حادثه خیز زندگی می نماییم، متاسفانه شاهد بروز خسارت های بسیاری در بافت های فرسوده هستیم.
وی افزود: از سال ۱۳۳۵ حدود ۵۹ میلیون نفر ساكن روستاها و ۲۱ میلیون نفر در شهرها ساكن بوده اند، یعنی ۶۸ درصد جامعه روستایی بودند و امروز ۲۶ درصد ساكن روستاها هستند كه بر این اساس، ما در سال ۶۵ هم، ۴۹۶ شهر و امروز ۱۲۴۲ شهر داریم كه البته گاهی با تجمیع چند روستا شهری اضافه شده است. در واقع خانوار روستایی در حال كاهش است و با عنایت به این كاهش، نیاز به مسكن در شهرها طبیعی است.
مدیركل مسكن روستایی بنیاد مسكن انقلاب اسلامی اضافه كرد: شاخص نفر در روستا در هر اتاق در سال ۶۵ دو نفر و در سال ۹۰ به ۱.۲ نفر رسیده است؛ همینطور تملك واحدها توسط روستاییان در سال ۶۵، ۰.۳ درصد و در سال ۹۰ به ۱۲ درصد رسیده است كه مهاجرت علت اصلی آن است؛ ضمن اینكه زمین های روستایی هم از ۴۰۰ متر به ۳۷۰ متر كاهش داشته است.
سهرابی درباره معیشت محوری مسكن روستایی اظهار داشت: در سال های اخیر تخریب و نوسازی بافت های فرسوده در مسكن روستایی و بهسازی توسعه ای مسكن خیلی از اوقات سبب از بین رفتن فضای معیشتی روستایی شد.
این مقام مسئول در بنیاد مسكن با اشاره به مبحث مقاومت واحدهای مسكونی روستایی توضیح داد: در سال ۸۴ مقاومت واحدهای مسكونی ۰.۵ درصد بوده است و البته بنیاد مسكن پشتیبانی از ساخت و سازها را بر عهده گرفت. بعنوان مثال میزان مقاومت در بافت های استان كرمان با فعالیت طرح ویژه بازسازی مناطق صدمه دیده به ۵۳ درصد رسیده است.
سهرابی با اشاره به برخی مقاومت ها از جانب مردم در راه نوسازی بافت های فرسوده افزود: با وجود همه فعالیت ها هنوز ۲۰ درصد روستاها به مقاوم سازی وارد نشده اند و محرومند. البته برخی هموطنان در روستاها رغبت زیادی هم برای مشاركت در مقاوم سازی ندارند و به خیلی از روستاها هنوز یك فقره تسهیلات وارد نشده است و برخی استفاده از تسهیلات ۵ درصدی را هم قبول ندارند.
وی همینطور اظهار داشت: نمی توان مسكن روستایی را از موضوعات كالبدی دور نگاه داشت و این آسیبِ بخشی نگری در سال های اخیر بخشی از صدمه های مسكن روستایی بوده است.
سهرابی اضافه كرد: ارتقای سطح كیفی و از كمیت به سمت كیفیت رفتن با اولویت مقاوم سازی مد نظر است. همینطور بهینه سازی مصرف انرژی همراه با توسعه گردشگری از موضوعای هستند كه در برنامه های مسكن روستایی لحاظ خواهیم كرد.

1397/07/19
15:34:14
5.0 / 5
1580
تگهای خبر: توسعه , حادثه , ساخت , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
هم پیما
هم پیما