یك كارشناس پیشنهاد داد

استفاده از ظرفیت های فارغ التحصیلان بیكار كشاورزی

استفاده از ظرفیت های فارغ التحصیلان بیكار كشاورزی

هم پیما: كارشناس حوزه كار معتقد می باشد با عنایت به آمار بالای فارغ التحصیلان كشاورزی، دولت باید جهت استفاده از ظرفیت این سرمایه های عظیم برنامه ای اساسی داشته باشد.



علی اكبر سیارمه در گفت وگو با ایسنا، اظهار نمود: با وجود آنكه دانش آموختگان بسیاری در رشته های كشاورزی فارغ التحصیل شده اند اما به علت نبود بازار كار و آماده نبودن زیرساخت های مورد نیاز در این بخش بیكار مانده اند.

وی تصریح كرد: دولت باید برای این سرمایه عظیم چاره اندیشی و برنامه ریزی كند و ظرفیت های بالقوه آنها را به كارگیرد.

این كارشناس حوزه كار ادامه داد: یكی از علل پایین بودن اشتغال در بخش كشاورزی فقدان آب و منابع آبی است. متاسفانه در مقطعی به سمت كشت هایی روی آوردیم كه نیازمند آب بود در حالیكه وقتی آب نباشد، فعالیت در بخش كشاورزی رفته رفته كمتر می گردد.

سیارمه با اشاره به اینكه باید تولید صیفی جات را كاهش دهیم و به سمت الگوهای كشت كم آب یا فاقد آب برویم، اظهار نمود: امروز خیلی از كشورهای دنیا كه در حوزه كشاورزی سرآمد و موفق هستند با مطالعه و تحقیق، توانسته اند نوع محصولات تولیدی و الگوهای كشت خویش را تغییر بدهند و ما باید از این تجربیات استفاده نماییم و با عنایت به بحران بی آبی در كشور باید در مناطقی كه نیاز به آب فراوان دارد از كشت های غرق آبی و در مناطقی كه بدون آب است از كشت های قطره ای استفاده نماییم.

وی با اشاره به اشتغالزایی بالای بخش كشاورزی، اظهار داشت: باید از ایده ها و طرح های فارغ التحصیلان كشاورزی در زمینه های باغی و كشاورزی كه با شرایط اقلیمی كشورمان همخوانی دارد استفاده نماییم و تولید محصولات كشاورزی را در داخل توسعه بدهیم و زمینه صادرات آن به كشورهای همسایه را فراهم نماییم.

به گزارش هم پیما به نقل از ایسنا، در سال های اخیر تعداد فارغ التحصیلان بخش كشاورزی بیش از نیاز بازار اعلام شده است. كارشناسان دلیل بیكاری این دسته فارغ التحصیلان را عدم آشنایی با فعالیت های كشاورزی، نبود زیرساخت ها و مكانیسم های لازم و نداشتن مهارت برای ورود به بازار كار عنوان می كنند.

بخش كشاورزی در توسعه اقتصاد ملی، افزایش تولید ناخالص ملی و تولید اشتغال سهم بسزایی دارد و بر همین مبنا در برنامه ششم توسعه، رشد ۸ درصدی بخش كشاورزی پیش بینی شده است.




1397/02/12
19:16:53
5.0 / 5
1695
تگهای خبر: اشتغال , بازار , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
هم پیما
هم پیما