افزایش سفرها و کاهش فوت شدگان حوادث ترافیکی طی دو دهه اخیر

افزایش سفرها و کاهش فوت شدگان حوادث ترافیکی طی دو دهه اخیر

به گزارش هم پیما، معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با بیان روند کاهشی آمار کشته های حوادث ترافیکی طی دو دهه اخیر در کشور اظهار داشت: سال قبل در مجموع قریب به ۱۷ هزار نفر در سوانح رانندگی جان خویش را از دست دادند که این میزان با ۲۰ سال پیش برابری می کند.


به گزارش هم پیما به نقل از ایسنا، حمیدرضا شهرکی ثانوی اظهار نمود: بر مبنای آمارهای سازمان بهداشت جهانی و اطلاعات موجود در کشور، شاخص تخلفات رانندگی در ایران ۴.۱ و متوسط آن در دنیا ۶.۴ درصد است. شاخص تخلفات رانندگی در هر ۱۰ هزار وسیله نقلیه در ایران ۲۰ و متوسط آن در جهان ۱۸.۲ درصد است، این در حالیست که متوسط سالانه رشد جمعیت در ایران ۱.۴ و میزان رشد وسایل نقلیه ۸.۵ درصد بوده و میزان سفرها و تردد خودرو ها روندی افزایشی و تصاعدی داشته است.
وی با بررسی وضعیت ایمنی محورهای مواصلاتی در یک دهه اخیر در ایران، کاهش تعداد تلفات ناشی از تصادفات را به صورت متوسط ۲.۱ درصد و کاهش نرخ تصادفات برون شهری و روستایی را ۱.۱ درصد اعلام نمود.
معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای افزایش رشد میزان تردد در جاده ها طی یک دهه اخیر را ۲.۵ درصدی دانست و افزود: تشدید نظارت بر تردد ناوگان مسافربری و وسایل نقلیه حامل مواد خطرناک، از مهم ترین برنامه های حوزه ایمنی و ترافیک در کشور است.
شهرکی ثانوی با تاکید بر این که بررسی ها و تصمیم گیری ها باید بر اساس اطلاعات دقیق و واقعی و بموقع صورت گیرد، اظهار داشت: در غیر این صورت شاهد هدررفت سرمایه، انرژی و وقت خواهیم بود.
وی با اشاره به وجود برخی مشکلات در حوزه اقتصاد حمل و نقل، اشاره کرد: افزایش هزینه ها زمینه را برای وقوع برخی تخلفات بعنوان دم دستی ترین چاره ممکن فراهم نموده است.
هزینه کرد هدفمند بودجه ها و ارتقاء ایمنی راه ها
رضا اکبری -معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای- هم با اعلان اینکه هدفمندسازی هزینه کرد منابع یکی از اولویت هایی است که باید به جد در دستور کار قرار گیرد، اضافه کرد: منابع بودجه و اعتباری باید در مناطقی که بیشترین سهم را در ارتقاء امنیت و ایمنی راه ها به همراه دارد، صرف شوند.
برپایه اعلام وزارت راه، وی هزینه کرد مدبرانه، هدفمند و منتج به حصول نتیجه مورد انتظار را از تکالیف اصلی مدیران راهداری برشمرد و اشاره کرد: در تخصیص منابع بودجه ای به نقاط پرحادثه محورهای مواصلاتی، باید میزان حادثه خیزی و آمار سوانح جاده ای منجر به جرح و فوت بررسی شود. بدین سان با اولویت دار کردن رفع نقاط حادثه خیز در جاده ها آن هم بر اساس تحلیل آمارهای مبتنی بر داده های اطلاعاتی و آماری، هزینه کرد منابع بودجه ای بیشترین اثربخشی را به همراه دارد.
اکبری از وجود ۲۰ تا ۵۰ هزار نقطه مستعد حادثه در محورهای مواصلاتی کشور اطلاع داد و اظهار داشت: اعمال نظر پلیس در معرفی نقاط پرحادثه باید مهندسی، دقیق و مبتنی بر آمارهای درست و واقعی باشد، در این صورت میتوان با هدف گذاری صحیح و اولویت بندی بر مبنای میزان احتمال وقوع خطر در نقاط حادثه خیز، نسبت به اصلاح آنها اقدام نمود. توجه به این شاخص ها مدیریت در صرف منابع اعتباری را به همراه داشته و با هدفمندسازی، جلوی انحراف بودجه را می گیرد. اتخاذ تصمیمات درست و مدیریت منابع باعث حفظ سرمایه های ملی کشور می شود.




منبع:

1401/06/03
22:31:06
5.0 / 5
354
تگهای خبر: ترافیك , تردد , حادثه , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
هم پیما
هم پیما