اهم برنامه های وزارت تعاون در سال ۱۴۰۱

تشکیل 2000 تعاونی با هدفگذاری 45000 فرصت شغلی

تشکیل 2000 تعاونی با هدفگذاری 45000 فرصت شغلی

توسعه سامانه جامع هوشمند بخش تعاون، محاسبه سهم بخش تعاون در اقتصاد ملی، تشکیل کمیته رفع موانع اعتباری تعاونی ها و راه اندازی و توسعه مراکز نوآوری تعاون از برنامه های شاخص معاونت تعاون وزارت کار امسال است و در کنار آن، ایجاد بیشتر از ۲۰۰۰ تعاونی با هدفگذاری ۴۵۰۰۰ فرصت شغلی بعنوان یکی از برنامه های اصلی وزارت تعاون در دستور کار قرار دارد.



به گزارش هم پیما به نقل از ایسنا، تعاونی ها همچون ابزارهای توسعه فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی در کشور به شمار می روند که نقش موثری در رونق تولید و اشتغال، ارتقای سطح درآمد و رفاه افراد و بهبود شرایط کسب و کار دارند.

شرکت های تعاونی ضمن تجمیع سرمایه های خرد و ایجاد اشتغال، درآمد حاصل از فعالیت را به نحو مطلوب و عادلانه بین اعضای خود تقسیم می کنند.

الگوی تعاونی در خیلی از کشورهای دنیا تجربه شده است چون که توسعه تعاونی ها به تولید و توزیع عادلانه ثروت، رفاه اجتماعی، ایجاد اشتغال پایدار، استفاده از سرمایه های خرد مردمی و تاب آوری در جامعه منجر می شود.

معاونت تعاون وزارت کار با هدف توسعه و گسترش تعاونی ها و در جهت پشتیبانی از مردمی سازی اقتصاد برنامه های گوناگونی را امسال برنامه ریزی نموده است. دو راهبرد اصلی و ۷ سیاست کلی برای دستیابی به این هدف تدوین شده و برنامه های مشخصی برای هر یک از این سیاست ها در دستور کار قرار گرفته است.

برنامه های اصلی معاونت امور تعاون امسال شامل ۲۰ مورد است که همچون آنها میتوان به توسعه سامانه جامع هوشمند بخش تعاون، محاسبه سهم بخش تعاون در اقتصاد ملی، توسعه و تشکیل تعاونی ها، ایجاد کمیته رفع موانع اعتباری تعاونی ها، ایجاد و توسعه اتحادیه های تخصصی، نظارت بر حسن اجرای قوانین و مقررات بخش تعاون در تعاونی ها و راه اندازی و توسعه مراکز نوآوری تعاون اشاره نمود.

یکی از نیازهای اصلی بخش تعاون، محاسبه سهم بخش تعاون در اقتصاد ملی است و بر مبنای مصوبه شورایعالی اجرای قانون اصل ۴۴، مرکز آمار ایران موظف به محاسبه سهم این بخش در اقتصاد است ازاین رو معاونت تعاون وزارت کار برنامه محاسبه سهم بخش تعاون را امسال دنبال خواهد نمود.

راه اندازی سامانه جامع هوشمند بخش تعاون، یکی از اقدامات معاونت تعاون به حساب می آید که به منظور شفاف سازی و توسعه خدمات رسانی به جامعه هدف تعاون و کاهش زمان عرضه خدمات به تعاونگران در دستور کار قرار گرفت و با اتصال به سامانه ثبت شرکت ها، امکان شناسایی تعاونی های غیر مجاز در بخش مسکن را فراهم نمود. راه اندازی این سامانه در جهت اصل شفافیت بود که امضاهای طلایی را از بین برد و سبب شد نظارت ها در این بخش تا ۱۲ برابر بیشتر شود.

تشکیل بیشتر از ۲۰۰۰ تعاونی امسال با هدفگذاری ۴۵۰۰۰ فرصت شغلی یکی دیگر از برنامه های اصلی وزارت تعاون برای توسعه بخش تعاون در کشور است.

از دیگر برنامه های وزارت تعاون، اختصاص ۲۰ هزار میلیاردریال خط اعتباری جدید برای تعاونی ها به منظور تقویت و تثبیت و رونق اشتغال بخش تعاون است و در کنار آن منابع خوبی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ برای تعاونی ها دیده شده است.

حجت الله عبدالملکی ـ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ـ همواره توسعه تعاونی ها و مردمی کردن اقتصاد را باعث افزایش روحیه همدلی و هم افزایی و مشارکت در بین آحاد مختلف جامعه عنوان کرده و معتقد است: بخش تعاون در ادغام وزارت خانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی مظلوم واقع شده و این سهم باید افزایش یابد چون که بخش تعاون باعث اشتغالزایی و افزایش رفاه اجتماعی می شود.

به گفته وی، سهم بخش تعاون هم اکنون حدود ۳.۵ درصد است در حالیکه مطابق قانون سیاست های اصل ۴۴ این سهم باید به ۲۵ درصد در اقتصاد ملی می رسید.

به گزارش هم پیما به نقل از ایسنا، از زمان استقرار دولت سیزدهم، وزارت تعاون تمرکز خویش را روی تشکل های تعاونی قرار داده و کوشیده تا ظرفیت های مغفول مانده این بخش مردمی مورد توجه قرار گیرد به نحوی که در همین راستا ۶۰۰ تعاونی بزرگ مشکل دار را شناسایی و مسایل و مشکلات آنها را برطرف کرده است. رسیدگی به مشکل ساخت و تحویل ۵۵۰۰ واحد مسکن مهر و توجه به تشکیل تعاونی های دانش بنیان، ایجاد ۵۸۰ تعاونی جدید در حوزه توسعه و عمران و راه اندازی و توسعه مراکز نوآوری بخش تعاون (منتا) از اهم برنامه ها و اقدامات انجام گرفته توسط معاونت امور تعاون وزارت کار در این زمان بوده است.





منبع:

1401/02/25
10:13:37
5.0 / 5
432
تگهای خبر: ابزار , اشتغال , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
هم پیما
هم پیما