پیشگیری از قاچاق پوشاك با ایجاد اشتغال پایدار روستایی

پیشگیری از قاچاق پوشاك با ایجاد اشتغال پایدار روستایی

به گزارش هم پیما برابر اعلام معاونت اشتغال وزارت كار با پرداخت منابع و تسهیلات اشتغال روستایی به ۶۵۰۰ طرح در رسته پوشاك، بیشتر از ۱۲ هزار شغل جدید در این بخش به وجود آمده است.


به گزارش هم پیما به نقل از ایسنا، پشتیبانی از اشتغال و تولید پوشاک در مناطق روستایی، همچون برنامه های موثر وزارت کار در جهت توسعه اشتغال پایدار، کاهش قیمت تمام شده محصولات تولیدی و تربیت نیروهای کار ماهر و تحصیلکرده در نقاط روستایی است.
آئین نامه اجرایی قانون پشتیبانی از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی آبان سال ۱۳۹۶ ابلاغ و در این راستا تکالیف و وظایف وزارت کار در اجرای آئین نامه اشتغال روستایی تدوین شد.
برپایه این آئین نامه، بخشهای کشاورزی، صنعت و خدمات رسته های اولویت دار در برنامه توسعه اشتغال روستایی و عشایری به شمار می روند که دورنمای اهداف پیشبینی شده برای رونق بازار کار و کاهش نرخ بیکاری در جامعه هدف خویش را ترسیم کرده اند.
پوشاک، کفش و مصنوعات چرمی، صنایع غذایی و تبدیلی تکمیلی کشاورزی، مبلمان و مصنوعات چوبی، بسته بندی میوه، سبزی، نان، ادویه و خشکبار صادراتی، ساخت ماشین آلات و ادوات و مکانیزاسیون کشاورزی، فرآوری محصولات معدنی، صنایع دستی و فرش دستباف همچون زیررسته های بخش صنعت در برنامه توسعه اشتغال روستایی و عشایری به شمار می روند و سهم بخش صنعت از کل منابع این طرح ۱۰ درصد بوده است.
یکی از رسته های اولویت دار در بخش صنعت و آئین نامه اجرایی قانون مذکور، پوشاک است. کمبود تولید و نیاز کشور به پوشاک سبب شده تا سالانه بیشتر از دو میلیارد دلار صرف واردات پوشاک به شکل قاچاق شود.
رضا تازیکی ـ مدیر طرح ملی تکاپوی وزارت کارـ در اینباره به ایسنا می گوید: هم اکنون صنعت پوشاک کشور استاندارد نیست؛ بخش اعظمی از فروش آنلاین پوشاک و کفش کشور گرفتار مشکل شده و مرکزی هم برای استانداردسازی وجود ندارد در صورتیکه استانداردسازی پوشاک مقوله بسیار مهمی است.
وی با اشاره به قاچاق ۲.۵ میلیارد دلاری پوشاک به کشور می گوید: قاچاق پوشاک نشان داده است که بازار داخلی، کشش پوشاک قاچاق را دارد چون تولید داخلی نمی تواند آنرا پوشش دهد. از طرفی قیمت و کیفیت پوشاک قاچاق با پوشاک داخلی قابل رقابت است و هرچه پوشاک داخلی گران باشد مصرف کننده به سمت پوشاک وارداتی و خارجی تمایل نشان داده است.
مطابق آمار به دست آمده از سامانه شفافیت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ۶۵۷۲ طرح در زیر گروه پوشاک، ۳۸۳۰ میلیارد ریال از تسهیلات پیشبینی شده در قانون پشتیبانی از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری را از محل منابع اختصاص یافته صندوق توسعه ملی و مؤسسات عامل دریافت کرده اند که با تخصیص این اعتبار، برای ۱۲ هزار و ۳۸۰ نفر اشتغالزایی جدید در این بخش وجود آمده است.
بر مبنای آمارها، استان کرمانشاه با ۱۸ درصد بیشترین سهم دریافت مبلغ تسهیلات این قانون را به خود اختصاص داده و استانهای تهران، همدان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، سیستان و بلوچستان، خوزستان، سمنان، فارس، خراسان رضوی و خراسان شمالی در رده های بعد قرار دارند.
وزارت کار در جهت تحقق اهداف طرح اشتغال روستایی پرداخت تسهیلات حمایتی به رسته پوشاک را با هدف افزایش تولید پوشاک و ایجاد اشتغال پایدار، پیشگیری از قاچاق پوشاک به داخل کشور، تولید مواد اولیه با کیفیت و کاهش وابستگی به مواد اولیه خارجی، کاهش سهم برندهای خارجی و افزایش سهم بازارهای داخلی، ایجاد محصولات با کیفیت برای صادرات و بازسازی و نوسازی کارخانجات تولیدی نساجی در دستور کار قرار داده است.
به گزارش هم پیما به نقل از ایسنا، تولید پوشاک در مناطق روستایی، ضمن ایجاد اشتغال پایدار، کاهش قیمت تمام شده محصولات و رقابت پذیری بیشتر، بستر تربیت نیروی کار ماهر و متخصص و تحصیلکرده در تمام نقاط روستایی را فراهم نموده و باعث تشویق ساکنین روستا به ماندگاری می شود.




1399/06/12
11:30:21
5.0 / 5
1812
تگهای خبر: استاندارد , اشتغال , بازار , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
هم پیما
هم پیما