پارسایی با اشاره به پرونده سقوط هواپیمای تهران-یاسوج خبر داد

حكم دادگاه بدوی برای رئیس سازمان هواپیمایی

حكم دادگاه بدوی برای رئیس سازمان هواپیمایی

هم پیما: سخنگوی كمیسیون اصل 90 شورای اسلامی اظهار داشت كه بر طبق رای دادگاه بدوی، رئیس سازمان هواپیمایی به سبب عدم پاسخگویی به كمیسیون اصل 90 به انفصال از خدمات دولتی و 6 ماه زندان محكوم شده است.


بهرام پارسایی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به نهایی شدن گزارش كمیسیون اصل ۹۰ درباره حادثه سقوط هواپیمای تهران – یاسوج اظهار نمود: بعد از سقوط این هواپیما در بهمن ماه سال ۱۳۹۶ این پرونده به كمیسیون اصل ۹۰ ارجاع شد و ما با گرفتن مشاوره، تحقیقات و اطلاعاتی كه از سایر پرونده های سوانح هوایی به دست آوردیم بررسی خودرا در این زمینه آغاز كردیم و البته نگرانی هایی از انحراف در راه گزارش داشتیم، برای اینكه بخش عمده ای از پرونده های سقوط هواپیما بلاتكلیف است و یا آنهایی كه تعیین تكلیف شده خلبان در آن مقصر است.
وی اشاره كرد: هدف كمیسیون اصل ۹۰ نظارت بر طرز كار سه قوه است و ما هیچ گاه به دنبال مچ گیری و مسائل حاشیه ای نبودیم. در همان آغاز هم با عنایت به این كه سوژه تخصصی بود مشاورینی را به كمیسیون دعوت كردیم و از اهل فن و خلبان های مختلفی مشاوره گرفتیم. همین طور از سازمان هواپیمایی كشوری، شركت فرودگاه ها و شركت آسمان هم استعلام كردیم كه قسمتی از آنها پاسخ داده نشد و قسمتی از پاسخ ها نیز غیرمرتبط بود. پیرو آن بازدیدی هم از فرودگاه یاسوج داشتیم.
سخنگوی كمیسیون اصل ۹۰ شورای اسلامی افزود: یكی از ایراداتی كه از نظر كمیسیون اصل ۹۰ وارد است این است كه كمیته بررسی سوانح هوایی كمیته مستقلی نیست و بر طبق یك بخشنامه نادرست رئیس سازمان هواپیمایی حكم ریاست این كمیته را امضاء می كند در صورتیكه این كمیته مقرر است عملكرد سازمان هواپیمایی را مورد بررسی قرار دهد.
پارسایی سرعت عمل در تهیه گزارش سقوط هواپیمای تهران – یاسوج را از طرف كمیته بررسی سوانح هوایی را دارای شائبه دانست و تصریح كرد: كمیسیون اصل ۹۰ جلساتی را با مسئولین از شخص وزیر تا روسای سازمان ها، كمیته بررسی سانحه، خلبانان و كارشناسان گوناگون داشته و به سبب تعلل سازمان هواپیمایی در همكاری با كمیسیون مدیر این سازمان به قوه قضاییه ارائه شد كه طبق قانون به خاطر عدم پاسخگویی به كمیسیون اصل ۹۰ به انفصال از خدمات دولتی و شش ماه زندان با حكم دادگاه بدوی محكوم شده است.
وی با بیان این كه كمیته بررسی سانحه به دنبال مقصر نشان دادن خلبان هواپیمای تهران – یاسوج بوده، اظهار نمود: داشته های ما خلاف این را ثابت می كرد و بر همین مبنا ما در مقابل فضاسازی ها ایستادگی كردیم. این پرونده ابتدا در اصفهان كه محل سقوط هواپیما بود مفتوح شد ولی پس از آن به شعبه ای در تهران منتقل شد. ما طبق وظیفه ذاتی خود به اتفاق رئیس كمیسیون اصل ۹۰ با قاضی پرونده جلسه گذاشتیم و در محل شعبه رسیدگی كننده اطلاعات و مستنداتی را به قاضی ارائه دادیم. با وجود لابی های پیدا و پنهان و ایستادگی قاضی و اشراف ایشان به پرونده و گرفتن مشاورین خبره خوشبختانه نتیجه قضایی هم در همین راستا بود كه یخ زدگی را علت سقوط دانستند و سازمان هواپیمایی، شركت فرودگاه ها و شركت آسمان را مقصر می دانند.
سخنگوی كمیسیون اصل ۹۰ شورای اسلامی با بیان این كه ایران یكی از سانحه خیزترین كشورها در حوادث هوایی است، اظهار نمود: یكی از پیشنهادهای ما در كمیسیون اصل ۹۰ تغییر نحوه انتخاب كمیته رسیدگی به سوانح هوایی است. همین طور بر طبق گزارش كمیسیون یكی از مواردی كه یخ زدگی هواپیما را ثابت می كند این است كه سقوط های قبلی هواپیمایی ای تی آر علتش یخ زدگی بوده و اساسا با عنایت به شرایط جوی نباید اجازه پرواز داده می شد. این داده ها و مستندات حاكی از این است كه خلبان مقصر نبوده و این برای نخستین بار است كه خلبان مقصر اعلام نشده است.
پارسایی از نامه خود به رئیس قوه قضاییه برای جلوگیری از نفوذ برخی افراد در پرونده سقوط هواپیمای تهران – یاسوج آگاهی داد و اظهار داشت: درست است كه این یك مورد پرونده سقوط است ولی رسیدگی درست به آن یك رویه غلط را در كشور اصلاح می كند و ایمنی پرواز را نیز بالا می برد، چونكه هم اكنون سوانح هوایی ایران هفت برابر میانگین جهانی است و برخورد با متخلفان جلوی تكرار این حوادث را می گیرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی درانتها پیشنهاد كرد كه قبل از نهایی شدن احكام دادگاه وزارت راه و شهرسازی نسبت به بركناری مقامات مسئول در سازمان هواپیمایی اقدام نماید.




منبع:

1398/08/02
19:09:07
5.0 / 5
1875
تگهای خبر: پرواز , حادثه , خدمات , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
هم پیما
هم پیما