سخنرانی شریعتمداری در سوئیس:

ریشه كنی فقر، توسعه پایدار و همكاری در زمینه تغییرات اقلیمی اولویت هستند

ریشه كنی فقر، توسعه پایدار و همكاری در زمینه تغییرات اقلیمی اولویت هستند

به گزارش هم پیما وزیر كار ایران در اجلاس وزرای كار جنبش عدم تعهد در ژنو سوئیس اظهار داشت: مهم ترین مسائل مطرح در آینده كار، ریشه كنی فقر، توسعه پایدار و همكاری در زمینه تغییرات اقلیمی است.


به گزارش هم پیما به نقل از ایسنا، محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی امروز ۲۷ خرداد با حضور در " یكصد و هشتمین كنفرانس بین المللی كار" در اجلاس وزرای كار جنبش عدم تعهد كه در ژنو سوئیس در حال برگزاری است اظهار داشت: ما امروز به مناسبت سده‌ی
متن بیانیه وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی در این اجلاس به شرح زیر است:
ما امروز به مناسبت سده‌ی سازمان بین المللی كار در ژنو گرد هم آمده ایم تا در مورد مهم ترین مسائل مطرح در دنیای كار، بخصوص آینده كار، ریشه كنی فقر، اهداف توسعه پایدار و هم همكاری در زمینه تغییرات اقلیمی با یكدیگر همفكری نماییم. الان دنیای كار دستخوش تغییرات عظیمی است. نیروها و عواملی چند، از تحولات دائمی فن آوری و آثار تغییرات اقلیمی گرفته تا خصوصیت های تغییرپذیر تولید و اشتغال آنرا دگرگون می كنند. به منظور پاسخگویی مؤثر به اینگونه چالش های جدید، همه نیازمند شناخت هرچه بهتر تغییرات مستمر دنیای كار هستیم تا بتوانیم اهداف مشترك خود و هم وظایف و تعهدات سازمان بین المللی كار برای تحقق عدالت اجتماعی را به پیش ببریم.
اما هدف محوری همچنان درك بهتر تغییرات دنیای كار و بحث و گفتگو به منظور یافتن راهكارهای مؤثر سیاستگذاری برای ترسیم آینده كار با كار شایسته برای همه است. در این راستا، گفتگوی اجتماعی كلید تدوین راهكارهای مؤثر و كارآمد سیاستی است كه بتواند به جای آنكه فن آوری برای آینده ما تصمیم بگیرد، به ساختن دنیای كار برای تحقق بهترین دست آوردهای ممكن برای جوامع كمك نماید. توسعه مهارت ها، حمایت های اجتماعی، گفتگوی اجتماعی، فرصت های برابر، ایمنی و بهداشت شغلی و مقررات مناسب بازار كار همچون عناصر ضروری چاره سیاستی برای ترسیم آینده كار همراه با رشد اقتصادی پایدار و مستمر و كار شایسته برای همه است.
جنبش عدم تعهد می تواند نقش مهمی در تحقق عزم و اراده كشورهای در حال توسعه برای همكاریهای مؤثرتر در زمینه اقتصاد جهانی ایفا نماید. در طول دهه های آینده، مبحث اصلی تطبیق اقتصادهای ملی و نهادهای ملی با تغییر و تحولات جهانی، و هم سازگاری تغییرات جهانی با نیازهای بشری است. ماهیت مشكلات و چاره ها در مناطق گوناگون متفاوت می باشد اما هیچ كشور یا منطقه ای از این تغییرات در امان نخواهد ماند. اگر روندهای كنونی به همین شكل ادامه یابند، بزرگ ترین تهدیدی كه همچنان با آن روبرو خواهیم بود، نابرابری های فزاینده است.
حق توسعه یك حق انسانی جدایی ناپذیر، ذاتی و مرتبط می باشد و تحقق آن می تواند دستیابی به تمامی اهداف توسعه پایدار را محقق سازد. ما تاكید می نماییم كه اقدامات زورگویانه یكجانبه بطور جدی تمامی حقوق بشر، همچون حق توسعه و حق كار را به مخاطره می اندازد. از این رو اعلام می نمائیم كه لزوم تقویت چندجانبه گرایی و پرهیز از اقدامات زورگویانه یكجانبه باید در بیانیه سده كه به چالش های دنیای كار می پردازد، منعكس گردد. سازمان بین المللی كار باید اقدامات مؤثر و عملی در ارتباط با رفتارهای زورگویانه یكجانبه تحمیلی به كشورها، همچون با پرداختن به نتایج اینگونه اعمال بر تحقق عدالت اجتماعی و حق كار شایسته اتخاذ نماید.
محدودیت های اعمال شده برای رفت و آمد مردم، فعالیت های اقتصادی، و حضور غالب و منكوب كننده شهرك ها، انسجام بازار كار در فلسطین و دیگر مناطق اشغالی همچون جولان سوریه را از هم پاشیده است. غزه همچنان از طریق زمین، دریا و هوا محصور شده و میزان قابل توجه بیكاری همچنان بیشتر از ۴۰ درصد است. همچون خصوصیت های وضعیت اقتصادی می توان به میزان بالای بیكاری، اشتغال ناكافی و نابرابری اشاره نمود. باید تمامی اینگونه اعمال ظالمانه غیرانسانی خاتمه یابد.
در پایان، مایلم بر نقش مهم جنبش عدم تعهد در تحقق همكاریهای مؤثرتر در میان كشورهای در حال توسعه و فراهم آوردن امكان بسیج منابع ضروری بیشتر برای اجرای برنامه های توسعه ای در رابطه با كار تاكید مجدد نمایم. بیایید برای تحقق واقعی اراده جمعی خود با یكدیگر همكاری نماییم.
برنامه شریعتمداری در ژنو
" یكصدو هشتمین كنفرانس بین المللی كار" از تاریخ ۲۰ تا ۳۱ خرداد ۱۳۹۸ (۱۰ تا ۲۱ ژوئن ۲۰۱۹) با حضور اعضای سه جانبه (نمایندگان دولت ها و گروه های كارگری و كارفرمایی) در مقر اصلی آن سازمان در شهر ژنو سوئیس برگزار می گردد.
دولت جمهوری اسلامی ایران بعنوان یكی از موسسین سازمان و عضو اصلی هیأت مدیره مشاركت فعال در روند سیاست گذاری و تصمیم گیری های سازمان دارد.
همینطور امسال به مناسبت یكصدمین سالگرد تأسیس سازمان بین المللی كار در سال ۲۰۱۹ (موسوم به سده ILO) همه برنامه های سازمان تحت الشعاع رویداد مهم سده قرار گرفته است و طیف وسیعی از مقامات بلندپایه كشورهای عضو برای گرامیداشت سده در آن شركت و به ایراد سخنرانی می پردازند.
سخنرانی در اجلاس وزرای كار جنبش عدم تعهد، سخنرانی در مجمع عمومی، ملاقات با وزیر كار عراق نشست با نمایندگان ایران در ژنو، ملاقات با وزیر منابع انسانی مالزی، ملاقات با وزیر كار بلغارستان، ملاقات با وزرای كار سوریه، آذربایجان و عراق، نشست با هیأت سه جانبه ایران و سخنرانی در اجلاس وزرای كار آسیا و اقیانوسیه همچون برنامه های پیشبینی شده وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی در این سفر است.
دولت جمهوری اسلامی ایران ضمن مشاركت فعال در همه كمیته های اجلاس مبادرت به صدور بیانیه اعلامیه سده در كمیته جامع كرده است.
همینطور در این بیانیه، رویكرد انسان محور برای مبحث آینده كار مورد تاكید قرار گرفت و بر اهمیت استفاده از پتانسیل جوانان و فراهم آوردن فرصت های آینده كار برای آنها در این بیانیه خاطر نشان شد. ضمناً تصریح شد به جهت الگوهای در حال تغییر در جهان كار، لازم است نظام های آموزشی، تحصیلی و مهارتی متحول شوند تا نیازهای مهارتی آینده به صورت مؤثر برآورده شوند. مضافاً، بر پشتیبانی از بنگاه های اقتصادی و تعاونی ها تاكید و. افزوده شد كه اثر حوادث طبیعی و تأثیر آن بر جهان كار بایستی مورد توجه قرار گیرد.
بیانیه همینطور اهمیت تقویت چند جانبه گرایی و خود داری از اقدامات قهری یكجانبه را برجسته كرد و تاكید شد لازم است اعلامیه سده ارتقا چند جانبه گرایی را مطالبه كند. افزوده شد اقدامات قهری یكجانبه به خصوص تحریم های اقتصادی حق دستیابی به كار شایسته و دستیابی به عدالت اجتماعی را با چالش های جدی مواجه می كند. تصریح شد برای موفقیت اعلامیه سده، بایستی دستیابی همه كشورها به نظام های اقتصادی بین المللی تضمین شود.



1398/03/28
14:08:26
5.0 / 5
1860
تگهای خبر: آموزش , اشتغال , بازار , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
هم پیما
هم پیما