معاون وزیر كار خواستار شد

شكل گیری گفتمان ملی مهارت در كشور

شكل گیری گفتمان ملی مهارت در كشور

به گزارش هم پیما معاون وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی با اشاره به مغفول ماندن مبحث مهارت در جامعه، بر لزوم شكل گیری گفتمان ملی مهارت و ترویج فرهنگ مهارت آموزی تاكید نمود.


به گزارش هم پیما به نقل از ایسنا، سلیمان پاك سرشت در آئین رونمایی از نظام نوین مدیریت آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد اظهار نمود: سازمان آموزش فنی و حرفه ای بعنوان متولی اصلی آموزش های مهارتی غیررسمی، خدمات آموزشی و پژوهشی خویش را در عرصه مهارت آموزی در دو بخش دولتی با كمك بیشتر از ۵۵۰ مركز آموزشی ثابت در سراسر كشور و در بخش غیردولتی بیشتر از ۱۱ هزار آموزشگاه آزاد برای ۱۵ گروه هدف اجرا می كند كه حاصل تلاش مراكز آموزشی در بخش دولتی حدود ۶۵ میلیون نفر-ساعت در سال آموزش مجانی و در بخش خصوصی حدود ۱۴۶ میلیون نفر- ساعت آموزش است.
وی افزود: متأسفانه ظرفیت های آموزشی و خدمات قابل عرضه این سازمان به مردم به علل مختلفی همچون كم توجهی رسانه ها به مبحث مهارت در افكار عمومی شناخته شده نیست و انتظار می رود بیشتر از پیش در این زمینه ورود نماییم.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای در ادامه بر ضرورت ایجاد گفت وگوی ملی مهارت تصریح كرد و اضافه كرد: با عنایت به نیاز هرچه بیشتر به تربیت شهروندان ماهر و توانمند حالا لزوم گفت وگوی ملی مهارت بیشتر از هر زمان دیگری احساس می شود و انتظار می رود اصحاب رسانه نسبت به اطلاع رسانی اخبار این حوزه مغفول مانده در فضای رسانه ای كشور و ترویج فرهنگ مهارت آموزی كه راه نجات خیلی از كشورها به گواه تاریخ بوده اهتمام بیشتری داشته باشند.
پاك سرشت در ادامه با اشاره به وجود ۱۱ هزار و ۷۰۰ آموزشگاه آزاد در حال فعالیت و ۲۴ هزار مربی فنی و حرفه ای شاغل در این مراكز، اظهار داشت: باید از این سرمایه عظیم بهره برداری و استفاده شایسته صورت گیرد.
به گفته معاون وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی، سیاست ارتقای جایگاه بخش خصوصی در آموزش های مهارتی و فنی و حرفه ای در دستور كار سازمان فنی و حرفه ای قرار دارد و در این راستا لازم است بخشی از آموزش های مهارتی به بخش خصوصی واگذار شود.
پاك سرشت در عین حال بازبینی در سیاست های موجود را مورد تاكید قرار داد و با اشاره به اینكه این كار سخت تر از پروژه های عمرانی است، تصریح كرد: باور ما رونق بخش خصوصی است و معتقدیم كشورهایی كه توانسته اند تحولات اساسی در حوزه اقتصاد خود ایجاد كنند با تاكید بر مهارت آموزی و پیوند میان آموزش، اقتصاد، آموزشگاه و بنگاه اقتصادی به این هدف دست یافته اند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای اضافه كرد: تحولاتی ماندگار و اثربخش است كه نهادی باشد و رفتارهای ما را به شكل پایدار تحت تأثیر قرار بدهد تا باعث بازبینی روابط ما شود.
به اعتقاد وی، كشور در دوره ای قرار گرفته كه به اندازه كافی راه و سد در كشور ساخته شده و الان زمان آن فرا رسیده كه به سمت یك تفكر و تحول بازنگرانه متمركز شویم و از امكانات موجود بهترین استفاده را ببریم.
معاون وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی از تنوع و گسترش اختیارات و مأموریت های آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد در نظام نوین مدیریت اطلاع داد و اظهار داشت: در نظام نوین مدیریت آموزشگاه های فنی و حرفه ای، روابط بین مؤسسات، آموزشگاها، بنگاه های اقتصادی، مدیران و مربیان بازتعریف شده تا بنگاه ها نقش بیشتری در آموزش داشته باشند و آموزش بر اساس نیاز بنگاه ها هدف گذاری شود.
پاك سرشت همینطور گفتگو محور بودن و رویكرد مطالعه و تحقیق را دو خصوصیت نظام نوین مدیریت نام برد و اظهار داشت: سازمان آموزش فنی و حرفه ای زمان زیادی را صرف بررسی كاستی ها و چالش ها كرده و به این نتیجه رسیده كه تحول نهادی را در این بخش آغاز كند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای متذكر شد: خیلی از بنگاه های اقتصادی در شرایط موجود با كاهش فعالیت مواجهند و خیلی از كشورها در چنین شرایطی تلاش می كنند با ترمیم مهارت و ارتقای توانمندی نیروهای انسانی بر مشكلات غلبه كنند.
وی اظهار داشت: حالا بهترین زمان و فرصت برای ارتقای مهارت آموزی است و مسیر تحولات نهادی باید در سایه محصول اندیشه ورزی، گفتگو، پیامد سنجی و دانش عمیق كلید بخورد تا با هم افزایی بتوانیم تحولاتی كه منابع مالی چندانی نمی خواهد رقم بزنیم.



1397/12/22
18:57:32
5.0 / 5
1249
تگهای خبر: آموزش , جت , خدمات , ساخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
هم پیما
هم پیما