چرا فكر می كردیم مزد كارگران ترمیم می شود؟

چرا فكر می كردیم مزد كارگران ترمیم می شود؟

به گزارش هم پیما یك كارشناس حوزه كار با بیان این كه پیگیری نمایندگان كارگری برای ترمیم مزد كارگران به نتیجه نرسید، اظهار داشت: بهتر است به جای وقت كشی، جلسات دستمزد شورای عالی كار از سرگرفته شود تا به مباحث مزد ۹۸ كارگران ورود نماییم.



علی اكبر سیارمه در گفت وگو با ایسنا، با تایید شرایط دشوار معیشتی كارگران و بازنشستگان، درباره منتفی شدن ترمیم مزد كارگران ابراز عقیده كرد و اظهار داشت: از اول هم مشخص بود كه ترمیم و بازبینی مزد كارگران بی نتیجه می ماند چون اراده ای برای این كار وجود نداشت و نشان داد كه بهبود وضع معیشت كارگران چیزی جز وعده نبود.

وی با طرح این پرسش كه چرا فكر می كردیم مزد كارگران ترمیم می شود؟ اظهار داشت: كسانی كه سابقه و تجربه حضور در جلسات شورای عالی كار را دارند می دانند كه چنین موضوعی هیچ گاه محقق نشده و سالهای بسیاری در مورد افزایش دستمزد و ترمیم آن چانه زنی كردیم ولی هربار دولتها بعنوان كارفرمای بزرگ با كارفرمایان همراه شدند و نتیجه ای از تقویت معیشت و جبران عقب ماندگی های مزدی كارگران نگرفتیم.

این كارشناس حوزه كار با بیان این كه در كشورهای دیگر دولتها مداخله ای در موضوعات صنفی كارگری نمی كنند و كارگران و كارفرمایان با چانه زنی مسایل و امور كارگری را پیش می برند، افزود: متاسفانه در كشور ما اصل رعایت سه جانبه گرایی تنها یك شعار است و هنگام تعیین دستمزد، دولت و كارفرمایان به وظیفه خود در قبال كارگران عمل نمی كنند و این گونه می گردد كه با وجود آن كه یكسال تمام وقت داریم به مقوله مزد كارگران بپردازیم ولی هر سال به روزهای آخر اسفند و جلسات فشرده موكول می گردد و رضایت خاطر هیچ كدام از طرفین را به دنبال ندارد.

وی با اشاره به جلسه اخیری كه در وزارت كار در مورد مشكلات بنگاه ها و شرایط اقتصادی و همچون دستمزد برگزار شد، اظهار داشت: نقطه ضعف جلسات شورای عالی كار همین است كه به اسم بررسی مزد به مباحثی ورود می نماییم كه جز اتلاف وقت شورا نتیجه ای ندارد. طرح مباحثی نظیر مشكلات تولید و ركود بنگاه ها با اینكه قابل تامل است ولی كمكی به بهبود معیشت كارگران نمی كند و مسایلی نظیر تعیین مزد منطقه ای یا فصلی در شورای عالی كار اساسا با شرایط اقتصاد ایران سازگار و قابل اجرا نیست.

به اعتقاد سیارمه طرح توزیع سبد حمایت غذایی یا مباحثی همچون امكان ترمیم مزد تنها مسكن موقتی برای آرام كردن افكار عمومی و كارگران است تا چند ماه باقیمانده به آخر سال با امیدواری بگذرد.

وی با تاكید بر این كه دولتمردان به جای وعده های امیدواركننده واقعیت ها را به جامعه و كارگران بگویند، اظهار نمود: جامه كارگری در همه حال یار و همراه دولت و تولید و كارفرمایان بوده است و در مقطع كنونی كه گرفتار فشارها و مشكلات اقتصادی هستیم، بطور قطع شرایط را درك می كنند. هم اكنون وضعیت معیشت خانوارهای كارگری و حداقل بگیران به سختی می گذرد و در كمال تاسف می بینیم حقوق كارگران كارخانه هایی كه سرپا و در حال تولید هستند هم با تاخیر پرداخت می شود؛ چه برسد به كارخانه هایی كه با مطالبات معوق كارگران مواجه شده، خط تولیدشان خوابیده و كارگران خانه نشین شده اند.

به گفته این كارشناس حوزه كار، كارگران آمادگی پذیرش تمام واقعیتها را دارند و دولت باید صادقانه و شفاف همه مسایل را با مردم در بین بگذارد.

وی در انتها حمایت دولت از كارفرمایان و كارگران تصریح كرد و اظهار داشت: دولت باید حمایت خویش را از كارفرمایان در قبال كاهش هزینه های تولید و مواد اولیه، عوارض گمركی و مالیات و قیمت حامل های انرژی نشان بدهد تا كارفرمایان هم برای هرگونه ترمیم یا افزایش مزد كارگران مقاومت نكنند.

به گزارش هم پیما به نقل از ایسنا، پیش تر نماینده كارفرمایان در شورای عالی كار، بالا رفتن دستمزد را به زیان كارگران و بیكار شدن آنها دانسته و گفته بود هر تصمیمی كه به افزایش دستمزد كارگران منجر شود نیازمند پیش بینی نظام جبرانی دولت برای كارفرمایان خواهد بود.




1397/09/20
14:19:35
5.0 / 5
1584
تگهای خبر: تولید , مسكن , هزینه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
هم پیما
هم پیما