معاون وزیر راه:

توسعه حمل و نقل ریلی تسهیلات كلان و ارزان قیمت می خواهد

توسعه حمل و نقل ریلی تسهیلات كلان و ارزان قیمت می خواهد

هم پیما: مدیرعامل شركت راه آهن با اشاره به اینكه نیاز توسعه ریلی، اعطای تسهیلات بزرگ و ارزان قیمت است، اظهار داشت: رفع گلوگاه های ظرفیتی شبكه راه آهن كشور اولویت ما بود كه انجام شد.



به گزارش هم پیما به نقل از صدا سیما، سعید محمدزاده در استودیو گفتگوی ویژه خبری شبكه دو سیما اظهار داشت: دو خط كردن خطوط موجود و افزایش و گسترش ایستگاه های قطار از دیگر اولویت ها بود كه پروژه های آنها در دست اقدام است.
قلی الله قلی زاده عضو كمیسیون عمران مجلس در سوی دیگر این برنامه اظهار داشت: به سبب اهمیت بالای سوژه و مقوله راه آهن زیر ساخت خطوط آهن در كشور قرار بود یك درصد از درآمدهای نفتی به این بخش اختصاص پیدا كند كه تابحال هنوز تخصیص صورت نگرفته است.
حسین قماشی رئیس انجمن صنایع ریلی كشور در ارتباط تصویری از دیگر استودیوی گفتگوی ویژه خبری اظهار داشت: هم اكنون برخی شركت های خصوصی ساخت تجهیزات ریلی حدود ۵۰ درصد ظرفیت بلااستفاده دارند و دلیل آن هم مشكل در تامین نقدینگی بیان شده است البته مطالباتی هم از دولت وجود دارد.
محمدزاده معاون وزیر راه و مدیرعامل شركت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در استودیو این برنامه اظهار داشت: مانع اصلی توسعه سرمایه گذاری ریلی را می توان نیازمندی به سرمایه جدی عنوان نمود، لازمه رفع این مانع رفتن به سمت تسهیلاتی با طول بلند و ارزان قیمت است.
قلی زاده هم اظهار داشت: دولت بزرگترین مانع در راه توسعه ریلی كشور است چون عزم جدی برای توسعه وجود ندارد البته در اسناد بالادستی رد پای عزم جدی دیده میگردد اما در عمل چیزی وجود ندارد.
محمدزاده اظهار داشت: وقتی در شرایط كنونی قیمت سوخت در كشور ۳۵۰ تومان است طبیعتاً مزیتی برای خط ریلی كشور نمی ماند مزیت ریل در ارزان بودن است.
وی اضافه كرد: امروزه در كشورهای پیشرفته ای همچون آمریكا و آلمان سهم بار حمل و نقل بر روی ریل حدود ۲۰ درصد است و این رقم در ایران به ۱۳ درصد رسیده است.
غضنفر صفاری راد قائم مقام یك شركت واگن سازی هم در ارتباط تلفنی با این برنامه اظهار داشت: واگن سازی پارس هم اكنون با ۳۰ درصد ظرفیت در ساخت مشغول به كار است اما توان رفع نیازمندی های ریلی مسافری و باری كشور را داریم.
وی افزود: البته یكی از اشكالات و موانع بر سر راه بهره برداری از ظرفیت كامل را می توان اعطاء تسهیلات ارزان قیمت به بهره برداران عنوان نمود مانع بعدی عدم توسعه زیر ساخت برای بهره برداری از واگن های تولیدی است البته عدم توجه به توان تولید داخل از طرف دولت را هم نباید فراموش كرد طول عمر واگن های تولید داخل حدوداً دو برابر واگن های وارداتی روسی است.
محمدزاده در استودیو به موضوعات مطرح شده اینگونه پاسخ داد: محصولات تولید داخلی آنقدر جذابیت و زیبایی ندارد كه خریداران نقدی داخلی را جذب نماید اما فروشنده روسی محصولاتش را با اقساط پنج ساله و بدون دریافت پیش پرداخت می فروشد.
قلی زاده در استودیو اظهار داشت: دلیل فروش نرفتن محصولات داخل و واردات واگن های روسی این است كه بانك ها نقش خود و حمایتشان از تولید كنندگان را ایفا نمی كنند، بانك ها خودشان به بنگاه داران روی آورده اند.
قماشی در سوی دیگر استودیو اظهار داشت: حلقه های زیادی برای بهره برداری توسعه صنعت ریلی كشور وجود دارد البته بهره برداری و توسعه این بخش نیازمند تامین مالی لازم است.

1397/09/12
22:15:34
5.0 / 5
1558
تگهای خبر: ارز , بانك , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
هم پیما
هم پیما