احیای نقش تاریخی ایران با كمك سه میلیارد یورویی روسیه

احیای نقش تاریخی ایران با كمك سه میلیارد یورویی روسیه

هم پیما: گسترش همكاری های اقتصادی كشورهای شرق آسیا و اروپا كه زیر سایه بهبود شرایط اقتصادی آنها اتفاق افتاده تولید یك مسیر امن، كوتاه و به صرفه را به یكی اصلی ترین اولویت های كشورهای منطقه تبدیل نموده و در این بین بطور قطع ایران بهترین گزینه در قیاس با تمام انتخاب های دیگر خواهد بود.



به گزارش هم پیما به نقل از ایسنا، ایران از گذشته دور همواره بعنوان پل ارتباطی اتصال شرق به غرب مطرح بوده و بعد از گسترش دریانوردی با استفاده از توان دریایی خود در شمال و جنوب بعنوان اصلی ترین مسیر اتصال آسیای میانه نقش آفرینی كرده است و امروز هم با توسعه راه های ارتباطی و ورود شیوه های نوین حمل و نقل بار دیگر جایگاه ترانزیتی در منطقه را تجدید خواهدنمود.

در طول سال های گذشته یكی از اصلی ترین بخش هایی كه تمركز ترانزیتی ایران به آن اختصاص یافته، فعال كردن كریدور جنوب به شمال و در دل آن اتصال هندوستان به كشورهایی مانند افغانستان، آذربایجان و روسیه بوده است.

یكی از اصلی ترین محورهای این اتفاق به توسعه بندر چابهار باز می گردد كه از سویی افغانستان بعنوان كشوری محصور در خشكی را به آب های آزاد متصل می كند و از جانب دیگر برای هند مسیری كوتاه برای صادرات كالاهای خود به آسیای میانه می گشاید.

در كنار چابهار اما ایران برای توسعه كریدور اصلی ترانزیتی خود در راه ها و ریل های شمالی هم برنامه ریزی های ویژه ای داشته است. اتصال ریلی به آذربایجان كه ادامه خط رشت تا آستارا به حساب می آید بخشی از این برنامه كلان است. این خط ریلی كه نیاز به اعتباراتی ویژه خواهد داشت در طول سال های گذشته همواره بعنوان یكی از گزینه های ایران برای سرمایه گذاری روی میز روسیه و آذربایجان قرار داشته و اظهارات جدید وزیر راه و شهرسازی نشان داده است كه در جلسات مشترك پیش رو احیانا تكلیف این سرمایه گذاری روشن خواهد شد.

محمد اسلامی كه به روسیه سفر كرده گفته در این سفر دو نشست سه جانبه میان ایران، روسیه و هند و ایران، روسیه و آذربایجان برگزار می شود تا درباره مسائل مربوط به توسعه كریدور شمال - جنوب رایزنی نماییم. كریدور شمال-جنوب یك سازوكار و موافقت نامه خیلی مهم بین ایران و هند و روسیه است كه از بندر چابهار شروع شده و هند را با استفاده از ایران و آذربایجان به روسیه وصل می كند.

او كه به دعوت وزیر حمل و نقل روسیه به این كشور سفر كرده این را هم گفته كه تلاش می گردد با پیشبرد مذاكرات مقدمات سرمایه گذاری سه میلیارد یورویی روسیه در حمل و نقل ایران فراهم گردد، موضوعی كه می تواند اعتبارات لازم برای تكمیل بخش هایی از كریدور مهم شمال به جنوب را فراهم آورد.

با تكمیل این مسیر ریلی و البته رسیدن ریل به چابهار ایران بعنوان اصلی ترین مسیر ترانزیتی منطقه توان آنرا خواهد داشت كه محموله های ترانزیتی را از دریای عمان با ریل به آستارا رسانده و سپس تا دریای سیاه حمل كند، موضوعی كه بطور قطع نتیجه آن احیای نقش تاریخی كشور در جابجایی كالاها میان شرق و غرب و شمال و جنوب خواهد بود.




1397/08/29
14:34:46
5.0 / 5
2132
تگهای خبر: بندر , توسعه , سرمایه گذاری , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
هم پیما
هم پیما