معاون بنیاد مسكن اعلام كرد

نوسازی ۲ و دو دهم میلیون مسكن روستایی

نوسازی ۲ و دو دهم میلیون مسكن روستایی

هم پیما: معاون بنیاد مسكن انقلاب اسلامی اظهار داشت: طی برنامه چهارم، پنجم و دو سال قبل برنامه ششم توسعه با استفاده از تسهیلات مسكن روستایی دو میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسكن روستایی نوسازی و مقاوم سازی شده است.


به گزارش هم پیما به نقل از ایسنا، محمدرضا شاملو در افتتاح پروژه های عمرانی استان همدان اظهار نمود: بنیاد مسكن تابحال برای ۳۸ هزار روستا در سطح كشور، طرح هادی تهیه كرده كه با این اقدام هم اكنون ۹۷ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار كشور طرح هادی دارند.
وی تصریح كرد: در ۱۸ هزار روستا عملیات اجرایی بهسازی محیط روستایی انجام شده و در سال های مختلف اعتبارات در جهت بهسازی روستایی مختلف بوده است. امسال ۱۵۰۰ میلیارد تومان در این راستا مصوب شده و بطور قطع در ضمن سال هم تبصره های استانی و سایر منابع كه در طول سال اعلام خواهد شد به این اعتبار اضافه می گردد.
شاملو اضافه كرد: تامین خدمات روستایی، بهسازی و تامین تسهیلات برای ساخت مسكن و كمك به تامین زمین تا حدی كه در امكانات و اختیار بنیاد مسكن باشد همچون اقداماتی است كه بنیاد مسكن می تواند در روستاها انجام داده و با این اقدامات نسبت به بحث ماندگاری جمعیت روستایی كمك نماید، چراكه در روستاهایی كه خدمات زیربنایی مناسب برده شده ماندگاری جمعیت بیشتر و در بخش هایی هم شاهد مهاجرت معكوس از شهر به روستاها هستیم.
معاون عمران روستایی بنیاد مسكن انقلاب اسلامی با اشاره به اینكه تابحال بنیاد مسكن به ۶۰۰ هزار نفر زمین برای ساخت مسكن روستایی واگذار كرده است، یاد آور شد: در بحث نوسازی و مقاوم سازی مسكن روستایی خوشبختانه دولت اصل و فرع وام را تضمین كرده كه این امر یك كار بزرگی بوده و با این تسهیلات در برنامه چهارم و پنجم و دو سال قبل برنامه ششم توسعه بیشتر از دو میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسكن روستایی افراد را به سیستم بانكی معرفی كرده ایم كه با استفاده از همین تسهیلات این میزان واحد مقاوم سازی و نوسازی شده اند و هم اكنون از این تعداد مساكن مقاوم سازی و نوسازی شده بیشتر از یك میلیون و ۸۵۰ هزار واحد، افراد در آن ساكن هستند.
شاملو افزود: یكی از اهداف خوبی كه در برنامه پنج ساله ششم توسعه مورد تصویب قرار گرفت ماده ۹۹ قانون برنامه بود كه در آن پیش بینی شده طی این برنامه برای ۳۰۰ روستای دارای بافت باارزش یا روستای گردشگری با همكاری میراث فرهنگی و بنیاد مسكن طرح های ویژه تهیه و به اجرا در آید كه در تعدادی از روستاها مقدمات كار و شناسایی روستاها انجام گرفته و امیدواریم با تامین منابع اعتباری مورد نیاز تا آخر برنامه ششم به هدف مورد نظر دست یابیم.
شاملو اظهار نمود: ۶۰۰ میلیارد تومان پیش بینی می نماییم حداقل اعتبار مورد نیاز در این راستا باشد.
معاون عمران روستایی بنیاد مسكن كشور در انتها اظهار داشت: برای روستاهای اسدآباد از ابتدای سال دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبارات برای بخش های مختلف بنیاد مسكن اختصاص داده شده و امروز در این سفر هم مقرر شد یك میلیارد تومان قیر برای روستاهایی كه با مشاركت مردم و دهیاری ها زیرسازی معابر و شبكه دفع آب های سطحی به اجرا رسیده برای آسفالت معابر اختصاص دهیم.
معاون عمران روستایی بنیاد مسكن اظهار داشت: بعد از بهسازی روستاها توجه ما معطوف به جداره سازی در روستاها است البته نه كارهای پر هزینه و نمای سنگی كه متأسفانه در روستاها باب شده و سطح نازلی از ساخت و ساز را عرضه می دهد، بلكه با عنایت به معماری بومی و اصیل روستا كه با مشاركت مردم می توانیم آنرا تولید و فعال نماییم.
شاملو در آئین افتتاح بهسازی روستای كوهانی از توابع نهاوند، اظهار نمود: هر كس می تواند به سهم خود در زیباسازی روستا موثر باشد، شما می توانید مقابل خانه ها و پیاده روهای خویش را صاف كرده، در فصل درختكاری درخت بكارید و اگر با كمبود آب مواجه هستید آب وضوی خویش را پای درختی كه كاشته اید بریزید.
وی تاكید كرد: باید به فرزندان خود بیاموزیم كه به فضای سبز، گل ها و گیاه توجه نمایند، ضمن اینكه تلاش ما در ادامه بهسازی ها این است كه پیاده رو سازی، بوستان بازی، پارك روستایی و در نهایت جداره سازی و بدنه سازی را در روستاها دنبال نماییم.

معاون عمران روستایی بنیاد مسكن در ادامه اظهار نمود: مصوبه جداره سازی در برنامه ششم آمده تا در واقع بافت های فرسوده روستایی سر و سامان یابند، البته نه كارهای پر هزینه و نمای سنگی كه متأسفانه در روستاها باب شده و سطح نازلی از ساخت و ساز را عرضه می دهد، بلكه با عنایت به معماری بومی و اصیل روستا كه با مشاركت مردم می توانیم آنرا تولید و فعال نماییم.
شاملو با اشاره به اینكه گردشگری روستایی مسأله دیگری است كه باید مورد توجه قرار گیرد، خاطرنشان كرد: معرفی روستاهای مستعد در این زمینه توسط بخشداری كمك می نماید تا بافت های با ارزش روستا حفظ شود و روستا مورد توجه قرار گیرد، كما اینكه ماده ۹۹ قانون برنامه هم این ظرفیت را بوجود آورده كه باید از آن بهره برد.
وی در بخش دیگری اظهار داشت: با اینكه میانگین شاخص برخورداری شهرستان نهاوند از میانگین استانی پایین تر است اما باید به این نكته هم توجه كرد كه در بیشتر از ۲۰ هزار روستای كشور تابحال هیچ كاری انجام نشده است و از آنجایی كه بهسازی روستاها بعد از انقلاب شروع شده این روند طبیعی بوده اما باید تلاش ها را هم جدی تر كرد.

معاون عمران روستایی بنیاد مسكن از اتمام فاز اول بهسازی ۱۲ هزار روستا اطلاع داد و اضافه كرد: با وجود محدودیت اعتبارات با كمك های ملی، استانی و مشاركت مردم موفق شدیم در سال قبل در بیشتر از ۴۵۰۰ روستا فعالیت اجرایی داشته باشیم كه ۳۵۰۰ مورد مربوط به پروژه های نیمه تمام سال های قبل و هزار روستا هم افتتاح پروژه بوده است.

شاملو بیان كرد: خوشبختانه در كشور در بخش قیر بیشتر از ۶۰ میلیون مترمربع آسفالت در طول سه سال انجام شده كه واقعا نهضت آسفالت را رقم زده و ۷۵۰۰ كیلومتر آسفالت شبكه معابر در بیشتر از ۷۰۰۰ روستا هم باآنكه پراكنده اما می توان گفت با این مقدار گویا سه بار قطر ایران آسفالت شده است.

وی با اشاره به توسعه روستایی و كارهای گسترده ای كه در این بخش شروع شده است، تاكید كرد: یكی از كارهایی كه اخیرا در بنیاد مسكن شروع كرده ایم، مطالعات منظومه های روستایی به صورت پایلوت در چند استان است كه در استان همدان تنها نقطه ای كه مطالعات منظومه روستایی در آن شروع شده بخش گیان است.

وی افزود: شناخت وضعیت موجود منطقه انجام شده و امیدواریم اوایل نیمه سال آینده شاهد اتمام این طرح بوده، گام موثری در جهت توسعه پایدار برداریم و الگویی برای سایر مناطق استان فراهم نماییم.

شاملو تصریح كرد: حدود دو میلیارد و ۵۰۰ میلییون تومان قیر و اعتبار ریالی به شهرستان نهاوند اختصاص داده شده كه یك میلیارد تومان هم سهم قیر شهرستان را اضافه می نماییم.



1397/07/26
18:40:26
5.0 / 5
1932
تگهای خبر: ارز , بانك , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
هم پیما
هم پیما