سه سیاست حمایتی دولت برای تامین لاستیك كامیون

سه سیاست حمایتی دولت برای تامین لاستیك كامیون

هم پیما: معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای سه سیاست دولت برای پشتیبانی از كامیون داران و بهبود شرایط بازار فروش لاستیك به آن ها را شرح داد.



داریوش امانی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به شرایط به وجود آمده برای رانندگان كامیون در ماه های ابتدایی امسال اظهار نمود: از ابتدای خرداد ماه سال جاری رانندگان كامیون نسبت به شرایط خود اعتراضاتی داشته اند كه سازمان راهداری بعنوان متولی اصلی حمل و نقل جاده ای كشور كوشش كرد بخشی از این دغدغه ها را كه در كوتاه مدت امكان رسیدگی به آنها وجود داشت سریعا در دستور كار قرار دهد.

وی افزود: برخورد جدی با شركت های متخلف حمل و نقل، افزایش نرخ كرایه كامیون ها، پیگیری بحث بیمه تامین اجتماعی رانندگان و همینطور عقد قرارداد برای بیمه تكمیلی آنها بخشی از این سیاست ها بود كه خوشبختانه در كوتاه ترین زمان ممكن به مرحله اجرا رسید.

معاون سازمان راهداری با اشاره به اینكه بحث تامین لوازم یدكی و قطعات مورد نیاز مانند لاستیك یكی دیگر از دغدغه هایی بود كه از چند ماه قبل برای رانندگان وجود داشت، تصریح كرد: با عنایت به شرایط اقتصادی كشور پیش بینی می شد كه بعضی از این قطعات مانند لاستیك با افزایش قیمت مواجه شود. البته در این حوزه وزارت صمت مسئولیت تامین آنها را بر عهده داشت اما سازمان راهداری هم كوشش كرد سیاست های حمایتی لازم از رانندگان را پیگیری كند و در این مسیر با انجام مكاتبات فشرده و گسترده خوشبختانه بخش زیادی از این نگرانی ها در دستور كار برای برطرف شدن قرار گرفت.

امانی با اشاره به اینكه ناوگان سنگین ایران سالانه به حدود پنج میلیون حلقه لاستیك احتیاج دارد توضیح داد: این رقم هم به خودروهای سنگین درون شهری و هم به ناوگان فعال در جاده ها مرتبط می باشد. ما هم اكنون حدود ۱۴ هزار و ۶۰۰ اتوبوس و ۳۳۲ هزار خودروی سنگین فعال در جاده داریم كه لاستیك یكی از اصلی ترین كالاهای مورد نیاز آنها برای ادامه فعالیت به حساب می آید.

به گفته وی، هم اكنون كارخانه های داخلی حدود یك میلیون و ۲۰۰ هزار حلقه لاستیك مورد نیاز را تولید می كنند اما مابقی باید با استفاده از واردات تامین گردد.

معاون سازمان راهداری كاهش تعرفه واردات را یكی از سیاست های حمایتی دولت در این عرصه دانست و اظهار داشت: با پیگیری های صورت گرفته تعرفه واردات لاستیك از ۲۶ درصد به پنج درصد كاهش پیدا كرد تا وارد كنندگان بتوانند با قیمت پایین تری كالاهایشان را به دست مصرف كننده برسانند.

امانی با اشاره به دستور معاون اول رئیس جمهور برای تخلیه بنادر در كوتاهترین زمان ممكن اظهار نمود: این سیاست حمایتی هم سبب شد بخش زیادی از لاستیك هایی كه به علت اختلافات نرخی یا دیگر مشكلات در گمركات بندری باقی مانده بودند ترخیص شوند و به دست مصرف كننده برسند.

وی سومین سیاست حمایتی دولت را دریافت مجوز از جانب سازمان راهداری جهت استفاده از منابع خود و خرید تعدادی از لاستیك های سازمان اموال تملیكی دانست و اضافه كرد: با اجرایی شدن این اقدام حدود ۱۴ هزار حلقه لاستیك كه در انبارهای سازمان اموال تملیكی در بندر امام خمینی، بندرعباس و تهران وجود داشت خریداری شد و ظرف روزهای آینده به مصرف كنندگان تحویل می گردد.

وی در پاسخ به این سوال كه نرخ تمام شده این لاستیك ها برای دسترسی رانندگان چه قیمتی خواهد بود توضیح داد: تمام این سیاست های حمایتی به این منظور اجرایی شدند كه در مقابل بازار سیاه شكل گرفته در ایام اخیر بایستد و ما امیدواریم با پیگیری این دستورالعمل ها و برنامه های جدید بار دیگر قیمت لاستیك در بازار به یك تعادل قابل قبول دست پیدا كند.

معاون سازمان راهداری با اشاره به ثبت سفارش ۵۰۰ هزار لاستیك برای عرضه در مهر ماه خاطرنشان كرد: خوشبختانه ارز مورد نیاز وزارت صمت تامین اعتبار شد و با رسیدن این لاستیك های جدید بازار در كوتاه مدت هیچ مشكلی برای دریافت لاستیك نخواهد داشت. تا آخر سال جاری هم سیاست های حمایتی لازم از رانندگان در دستور كار قرار دارد تا این دغدغه مهم آنها به صورت كامل برطرف شود.

به گزارش هم پیما به نقل از ایسنا، در طول هفته های گذشته به دنبال بالا رفتن نرخ برخی لوازم یدكی رانندگان خودروهای سنگین بار دیگر نسبت به شرایط و وضعیت شان اعتراضاتی را مطرح نمودند و كار تا جایی پیش رفت كه تعدادی از آنها این نگرانی را مطرح نمودند كه در صورت نرسیدن حمایت های لازم عملا امكان ادامه فعالیت برایشان وجود نخواهد داشت.

دولت در طول روزهای گذشته كوشیده با اجرایی كردن برخی سیاست های حمایتی بار دیگر قیمت تمام شده لاستیك را برای خودروهای سنگین كم كند.

بر اساس آمارهای موجود حدود ۹۰ درصد از جابجایی بار و محموله های اقتصادی ایران با استفاده از جاده انجام می گردد.




1397/07/10
15:34:29
5.0 / 5
1639
تگهای خبر: ارز , بازار , بندر , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
هم پیما
هم پیما