معاون فرودگاهی شركت فرودگاه ها به ایسنا پاسخ داد

چرا فرودگاه های ایران به بخش خصوصی واگذار نمی شود؟

چرا فرودگاه های ایران به بخش خصوصی واگذار نمی شود؟

هم پیما: معاون فرودگاهی شركت فرودگاه ها معتقد است: مشخص نبودن دقیق آینده سرمایه گذاری در فرودگاه ها و میزان سودآوری آنها اصلی ترین دلیل بخش خصوصی در تردید نسبت به ورود به این مجموعه هاست.


غلامحسین باقریان در گفت وگو با ایسنا، درباره ی وضعیت قوانین موجود در مشاركت دادن بخش خصوصی در فرودگاه های ایران، توضیح داد: طبق متن قوانین موجود هیچ محدودیتی برای سرمایه گذاری یا مشاركت بخش خصوصی در فرودگاه های ایران وجود ندارد. همان گونه كه مثلا در فرودگاه شهر قم بخش خصوصی مشاركت مستقیم داشت.

به گفته وی با عنایت به نبود منع قانونی سرمایه گذاران مختلف می توانند برای حضور در فرودگاه ها اعلام آمادگی كرده و اقدامات شان را آغاز كنند.

معاون فرودگاهی شركت فرودگاه ها علت اصلی عدم استقبال بخش خصوصی از حضور در فرودگاه ها را نبود مسیر روشن سودآوری دانست و اظهار داشت: این كه ما فرودگاهی مانند مهرآباد را داریم كه سالانه حدود ۱۷ میلیون مسافر را جابه جا می كند، اما همچنان نه تنها به سودآوری نرسیده كه نیاز به تزریق منابع مالی دارد، نشان داده است كه فرودگاه های ما تا رسیدن به واگذاری راه طولانی دارد.

باقریان ادامه داد: بخش خصوصی می تواند برای فرودگاه های كوچك برنامه ریزی كند، اما وقتی مشخص نباشد كه تا چه میزان می توان به سودآوری این فرودگاه ها امید داشت، نمی توان انتظار حضور پرتعداد آنها را در طرح های فرودگاهی كشید.

وی با اشاره به برنامه ریزی برای ورود یك شركت بخش خصوصی در طرح توسعه دو فرودگاه ایران، بیان كرد: این شركت توقع دارد كه در صورت بالارفتن تورم و هزینه های موجود نرخ تعرفه خدمات فرودگاهی هم افزایش پیدا كند كه ما امروز نمی توانیم این تضمین را عرضه نماییم، زیرا تعرفه های خدمات فرودگاهی از جانب دولت وضع می گردد و برای مثال در طول سال های گذشته هیچ افزایشی را ثبت نكرده است. از این رو تضمین سودآوری برای ورود بخش خصوصی به این عرصه هنوز وجود ندارد.

به گزارش هم پیما به نقل از ایسنا، هم اكنون برپایه آخرین آمارهای عرضه شده از جانب شركت فرودگاه ها از بیش از ۵۰ فرودگاه فعال در ایران كمتر از پنج فرودگاه از زیاندهی خارج شده اند و فقط فرودگاه امام خمینی (ره) به فاز سودآوری وارد شده است.

آخرین آمارهای جهانی از آن حكایت می كند كه فرودگاه های بزرگ و سودآور دنیا درآمد خود از خدمات ناوبری را به حدود ۵۰ درصد كاهش داده اند و دیگر درآمدهایشان را با استفاده از فعالیت های اقتصادی به دست می آورند.

در ایران تنها فرودگاه امام خمینی (ره) با در نظر گرفتن منطقه آزاد تجاری و برنامه ریزی های اقتصادی مسیری شبیه به مدلهای موفق جهانی را در دستور كار دارد.




1397/02/29
15:41:55
5.0 / 5
1493
تگهای خبر: خدمات , شركت , فرودگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
هم پیما
هم پیما